Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jak grilovat lilek

Jak grilovat lilek

Ve světě jsem jednou z nejoblíbenějších zelenin na gril, ale ne každý ví, jak mě správně připravit.

Ingredience

1 lilek
3 stroužky česneku

Postup přípravy

1. Do omytého lilku udělejte špičkou malého nože asi 1 cm hluboké a 1 cm široké zářezy po celém obvodu, jako na fotce.
2. Do zářezů vložte podélně nakrájené plátky očištěných stroužků česneku.
3. Lilek grilujte v uzavřeném grilu na slabším žáru po dobu 20–30 minut, až je celá slupka spálená dočerna. Díky tomu získá skvělou uzenou kouřovou chuť.
4. Spálenou slupku oloupejte a zůstane vám uzená lilkovočesneková dužina na přípravu lilkového dipu.

Pomohl vám recept?
1hodnocení3

Další videorecepty