1
Do omytého lilku udělejte špičkou malého nože asi 1 cm hluboké a 1 cm široké zářezy po celém obvodu, jako na fotce.
2
Do zářezů vložte podélně nakrájené plátky očištěných stroužků česneku.
3
Lilek grilujte v uzavřeném grilu na slabším žáru po dobu 20–30 minut, až je celá slupka spálená dočerna. Díky tomu získá skvělou uzenou kouřovou chuť.
4
Spálenou slupku oloupejte a zůstane vám uzená lilkovočesneková dužina na přípravu lilkového dipu.
1
Do omytého lilku udělejte špičkou malého nože asi 1 cm hluboké a 1 cm široké zářezy po celém obvodu, jako na fotce.
2
Do zářezů vložte podélně nakrájené plátky očištěných stroužků česneku.
3
Lilek grilujte v uzavřeném grilu na slabším žáru po dobu 20–30 minut, až je celá slupka spálená dočerna. Díky tomu získá skvělou uzenou kouřovou chuť.
4
Spálenou slupku oloupejte a zůstane vám uzená lilkovočesneková dužina na přípravu lilkového dipu.