×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodový cheesecake

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodový cheesecake

Co budete potřebovat

400 g oříškovo-medových sušenek BeBe Dobré ráno
200 g másla, rozpuštěného
140 ml smetany na vaření
2–3 plátky želatiny
300 g smetanového sýru
100 g krupicového cukru
1 citron
500 g jahod
140 ml smetany ke šlehání (co nejtučnější)

Jak na to?

1. Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3. Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodový cheesecake

Snadné Česká Moučníky a koláče Jahodník měsíční Magazín 6/2011
Průměrné hodnocení 4 (72)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

400 g oříškovo-medových sušenek BeBe Dobré ráno
200 g másla, rozpuštěného
140 ml smetany na vaření
2–3 plátky želatiny
300 g smetanového sýru
100 g krupicového cukru
1 citron
500 g jahod
140 ml smetany ke šlehání (co nejtučnější)

Jak na to?

1. Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3. Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.