Jahodový cheesecake
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3. Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jahodový cheesecake
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Do mísy rozdrobte sušenky. Přelijte je máslem, promněte, aby se máslo dostalo do každého kousku, a spojte do kompaktní hmoty. Tu namačkejte do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách. Dejte na půl hodiny do ledničky.
2. Plátky želatiny namočte na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přiveďte k varu a sejměte z ohně. Želatinu vyndejte z vody a rozpusťte ji ve smetaně. Nechte zchladnout.
3. Smetanový sýr rozmíchejte s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmíchejte smetanu se želatinou a 300 g jahod, nakrájených na malé kousky. V robotu vyšlehejte smetanu ke šlehání, vmíchejte ji ke směsi a pak ji nalijte na sušenkový základ. Uhlaďte plochým nožem a chlaďte minimálně tři hodiny. Podávejte ozdobené 200 g přepůlených jahod.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio