Jahodovolívanečkové špízy
Ingredience
560 ml | mléka |
40 g | krupicového cukru |
½ | kostky droždí |
20 g | másla |
1 | vejce + 1 žloutek |
sůl | |
370 g | hladké mouky |
olej | |
300 g | jahod |
3 | pribináčky |
Postup přípravy
Část mléka nalijte do mísy, přidejte cukr a droždí a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte máslo, vejce, žloutek a sůl a promíchejte. Nakonec přisypávejte mouku a vlévejte zbylé mléko a zadělejte spíš řidší těsto. Nechte ho v teple nakynout do dvojnásobku. Na pánvi potřené olejem smažte mini lívanečky. Podle obrázku z nich pak spolu s jahodami a pribináčkem udělejte špízy.
Tip - Používáte-li na grilování dřevěné špejle, nejprve je vždy na 20–30 minut namočte do studené vody. Je-dině tak neshoří. Špízy v průběhu opékání otáčejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY