×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodovolívanečkové špízy

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Jahodovolívanečkové špízy

Co budete potřebovat

560 ml mléka
40 g krupicového cukru
½ kostky droždí
20 g másla
1 vejce + 1 žloutek
sůl
370 g hladké mouky
olej
300 g jahod
3 pribináčky

Jak na to?

Část mléka nalijte do mísy, přidejte cukr a droždí a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte máslo, vejce, žloutek a sůl a promíchejte. Nakonec přisypávejte mouku a vlévejte zbylé mléko a zadě­lejte spíš řidší těsto. Nechte ho v teple nakynout do dvojnásobku. Na pánvi potřené olejem smažte mini lívanečky. Podle obrázku z nich pak spolu s jaho­dami a pribináčkem udělejte špízy.
Tip - Používáte-li na grilování dřevěné špejle, nejprve je vždy na 20–30 minut na­močte do studené vody. Je-dině tak neshoří. Špízy v průběhu opékání otáčejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodovolívanečkové špízy

Dezert Snadné Česká Magazín 6/2013
(0)

Co budete potřebovat

560 ml mléka
40 g krupicového cukru
½ kostky droždí
20 g másla
1 vejce + 1 žloutek
sůl
370 g hladké mouky
olej
300 g jahod
3 pribináčky

Jak na to?

Část mléka nalijte do mísy, přidejte cukr a droždí a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte máslo, vejce, žloutek a sůl a promíchejte. Nakonec přisypávejte mouku a vlévejte zbylé mléko a zadě­lejte spíš řidší těsto. Nechte ho v teple nakynout do dvojnásobku. Na pánvi potřené olejem smažte mini lívanečky. Podle obrázku z nich pak spolu s jaho­dami a pribináčkem udělejte špízy.
Tip - Používáte-li na grilování dřevěné špejle, nejprve je vždy na 20–30 minut na­močte do studené vody. Je-dině tak neshoří. Špízy v průběhu opékání otáčejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty