
Jahodové pusinky neboli Eton mess
Název tohoto lahodného dezertu pochází z anglické Eton College, kde se podává při tradičním zápase v kriketu. Jde jednoduše o směs pusinek s jahodami.
Postup přípravy
1.Troubu předehřejte na 100 °C.
2.Žloutky oddělte od bílků a bílky vyšlehejte do pěny a postupně po lžících vmíchejte cukr krupici i citronovou šťávu. Šlehejte 8 minut do lesklého pružného sněhu.
3.Plech vyložte pečicím papírem. Sníh pokládejte lžící na plech do jednotné vrstvy. Sušte 90 minut a poté nechte vychladnout.
4.Na krém vyšlehejte smetanu spolu s oběma zbylými cukry a nakonec vmíchejte kůruz 1 omyté a osušené limetky.
5.Rozlámanou pusinku servírujte na talířcích prokládanou šlehačkou. Posypte kousky jahod a limetkovou kůrou
Pomohl vám recept?
4hodnocení3
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod