Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jahodové pusinky neboli Eton mess

Jahodové pusinky neboli Eton mess

Název tohoto lahodného dezertu pochází z anglické Eton College, kde se podává při tradičním zápase v kriketu. Jde jednoduše o směs pusinek s jahodami.

Ingredience

3 vejce
200 g cukru krupice
1 lžička citronové šťávy
1 a ½ limetky
400 g smetany ke šlehání (30 %)
30 g moučkového cukru
15 g vanilkového cukru
300 g jahod

Postup přípravy

1.Troubu předehřejte na 100 °C.

2.Žloutky oddělte od bílků a bílky vyšlehejte do pěny a postupně po lžících vmíchejte cukr krupici i citronovou šťávu. Šlehejte 8 minut do lesklého pružného sněhu.

3.Plech vyložte pečicím papírem. Sníh pokládejte lžící na plech do jednotné vrstvy. Sušte 90 minut a poté nechte vychladnout.

4.Na krém vyšlehejte smetanu spolu s oběma zbylými cukry a nakonec vmíchejte kůruz 1 omyté a osušené limetky.

5.Rozlámanou pusinku servírujte na talířcích prokládanou šlehačkou. Posypte kousky jahod a limetkovou kůrou

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty