Jahodové pusinky neboli Eton mess
Ingredience
3 | vejce |
200 g | cukru krupice |
1 | lžička citronové šťávy |
1 a ½ | limetky |
400 g | smetany ke šlehání (30 %) |
30 g | moučkového cukru |
15 g | vanilkového cukru |
300 g | jahod |
Postup přípravy
1.Troubu předehřejte na 100 °C.
2.Žloutky oddělte od bílků a bílky vyšlehejte do pěny a postupně po lžících vmíchejte cukr krupici i citronovou šťávu. Šlehejte 8 minut do lesklého pružného sněhu.
3.Plech vyložte pečicím papírem. Sníh pokládejte lžící na plech do jednotné vrstvy. Sušte 90 minut a poté nechte vychladnout.
4.Na krém vyšlehejte smetanu spolu s oběma zbylými cukry a nakonec vmíchejte kůruz 1 omyté a osušené limetky.
5.Rozlámanou pusinku servírujte na talířcích prokládanou šlehačkou. Posypte kousky jahod a limetkovou kůrou
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY