Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jahodové pusinky neboli Eton mess

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Jahodové pusinky neboli Eton mess

Co budete potřebovat

3 vejce
200 g cukru krupice
1 lžička citronové šťávy
1 a ½ limetky
400 g smetany ke šlehání (30 %)
30 g moučkového cukru
15 g vanilkového cukru
300 g jahod

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 100 °C.

2.Žloutky oddělte od bílků a bílky vyšlehejte do pěny a postupně po lžících vmíchejte cukr krupici i citronovou šťávu. Šlehejte 8 minut do lesklého pružného sněhu.

3.Plech vyložte pečicím papírem. Sníh pokládejte lžící na plech do jednotné vrstvy. Sušte 90 minut a poté nechte vychladnout.

4.Na krém vyšlehejte smetanu spolu s oběma zbylými cukry a nakonec vmíchejte kůruz 1 omyté a osušené limetky.

5.Rozlámanou pusinku servírujte na talířcích prokládanou šlehačkou. Posypte kousky jahod a limetkovou kůrou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové pusinky neboli Eton mess

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Bezlepkové Magazín 4/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 1 (1)
Název tohoto lahodného dezertu pochází z anglické Eton College, kde se podává při tradičním zápase v kriketu. Jde jednoduše o směs pusinek s jahodami.

Co budete potřebovat

3 vejce
200 g cukru krupice
1 lžička citronové šťávy
1 a ½ limetky
400 g smetany ke šlehání (30 %)
30 g moučkového cukru
15 g vanilkového cukru
300 g jahod

Jak na to?

1.Troubu předehřejte na 100 °C.

2.Žloutky oddělte od bílků a bílky vyšlehejte do pěny a postupně po lžících vmíchejte cukr krupici i citronovou šťávu. Šlehejte 8 minut do lesklého pružného sněhu.

3.Plech vyložte pečicím papírem. Sníh pokládejte lžící na plech do jednotné vrstvy. Sušte 90 minut a poté nechte vychladnout.

4.Na krém vyšlehejte smetanu spolu s oběma zbylými cukry a nakonec vmíchejte kůruz 1 omyté a osušené limetky.

5.Rozlámanou pusinku servírujte na talířcích prokládanou šlehačkou. Posypte kousky jahod a limetkovou kůrou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty