Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g hladké mouky
200 g másla
50 g rostlinného tuku typu Hera
200 ml smetany ke šlehání (30 %)
1 lžíce octa
sůl
3 vejce
100 ml rostlinného oleje
200 g cukru krupice
1 lžička citronové šťávy
3 lžíce jahodového džemu
20 g jahod
40 g moučkového cukru

Postup přípravy

1.Ve větší míse promíchejte mouku, máslo, heru, smetanu, ocet a špetku soli v hladké těsto. Zabalte do fólie a nechte přes noc v lednici.

2.Troubu předehřejte na 230 °C. Oddělte žloutky od bílků.

3.Těsto rozválejte a nakrájejte na pruhy o velikosti 30 × 3 cm. Pro tento recept potřebujete kovové trubičky na kremrole. Trubičky promastěte olejem a postupně na ně natočte proužky těsta z jedné strany na druhou tak, aby se těsto překrývalo. Pomažte rozšlehaným žloutkem a pečte 10 minut. Nechte vychladnout a pak opatrně sejměte kremrole z trubiček.

4.Na jahodový sníh vyšlehejte šlehačem bílky dotuha. V kastrůlku přiveďte vodu k varu a mísu se sněhem vložte nad páru. Přimíchejte cukr a šlehejte dále do lesklého sněhu. Přidejte citronovou šťávu s džemem. Šlehejte dál mimo vodní lázeň do vychladnutí. Ihned přendejte do cukrářského sáčku a plňte vychladlé kremrole.

5.Před podáváním ozdobte konce kremrolí kousky jahod a posypte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty