Jahodová smetanová zmrzlina
Ingredience
500 g | jahod |
200 g | krupicového cukru |
500 g | zakysané smetany |
50 g | pistácií |
200 g | bílé čokolády |
Postup přípravy
Jahody odstopkujte a spolu s cukrem je dejte do robotu a rozmixujte na pyré. Pokud je dostatečně hladké, ale sem tam se objeví kousek, ničemu to nevadí. Smetanu dejte do mísy a postupně do ní zašlehávejte pyré. Směs poté přendejte do mísy a dejte ji na 1–2 hodiny do mrazáku, aby zmrzla tak akorát 3 cm od kraje. Vyndejte z mrazáku, promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Poté znovu promíchejte, přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte přes noc mrazit. Před podáváním zmrzlinu na 20 minut vyndejte z mrazáku. Čas využijte k výrobě kornoutů. Pistácie nasekejte najemno a čokoládu nechte rozpustit v míse nad vroucí vodou. Kornoutky – asi 8–10 kusů – nejprve vždy namočte v čokoládě a pak obalte v pistáciích. Vyskládejte je na tác a dejte na chvíli do lednice. Kopečky zmrzliny podávejte v kornoutcích.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY