×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodová smetanová zmrzlina

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodová smetanová zmrzlina

Co budete potřebovat

500 g jahod
200 g krupicového cukru
500 g zakysané smetany
50 g pistácií
200 g bílé čokolády

Jak na to?

Jahody odstopkujte a spolu s cukrem je dejte do robotu a rozmixujte na pyré. Pokud je dostatečně hladké, ale sem tam se objeví kousek, ničemu to nevadí. Smetanu dejte do mísy a postupně do ní zašlehávejte pyré. Směs poté přendejte do mísy a dejte ji na 1–2 hodiny do mrazáku, aby zmrzla tak akorát 3 cm od kraje. Vyndejte z mrazáku, promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Poté znovu promíchejte, přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte přes noc mrazit. Před podáváním zmrzlinu na 20 minut vyndejte z mrazáku. Čas využijte k výrobě kornoutů. Pistácie nasekejte najemno a čokoládu nechte rozpustit v míse nad vroucí vodou. Kornoutky – asi 8–10 kusů – nejprve vždy namočte v čokoládě a pak obalte v pistáciích. Vyskládejte je na tác a dejte na chvíli do lednice. Kopečky zmrzliny podávejte v kornoutcích.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová smetanová zmrzlina

Snadné Česká Vegetariánské Mražení a zachlazování Jahodník měsíční Magazín 7/2012
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

500 g jahod
200 g krupicového cukru
500 g zakysané smetany
50 g pistácií
200 g bílé čokolády

Jak na to?

Jahody odstopkujte a spolu s cukrem je dejte do robotu a rozmixujte na pyré. Pokud je dostatečně hladké, ale sem tam se objeví kousek, ničemu to nevadí. Smetanu dejte do mísy a postupně do ní zašlehávejte pyré. Směs poté přendejte do mísy a dejte ji na 1–2 hodiny do mrazáku, aby zmrzla tak akorát 3 cm od kraje. Vyndejte z mrazáku, promíchejte, aby se krystaly ledu zamíchaly dovnitř, a dejte na hodinu opět mrazit. Poté znovu promíchejte, přendejte do uzavíratelné nádoby a dejte přes noc mrazit. Před podáváním zmrzlinu na 20 minut vyndejte z mrazáku. Čas využijte k výrobě kornoutů. Pistácie nasekejte najemno a čokoládu nechte rozpustit v míse nad vroucí vodou. Kornoutky – asi 8–10 kusů – nejprve vždy namočte v čokoládě a pak obalte v pistáciích. Vyskládejte je na tác a dejte na chvíli do lednice. Kopečky zmrzliny podávejte v kornoutcích.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty