
Jahodová granita s červeným vínem
Postup přípravy
Jahody omyjte, očistěte a přepůlte a dejte je do hrnce s cukrem a vínem. Nechte hodinu a půl odležet. Pak je posaďte na plotnu, přiveďte k varu a míchejte, aby se rozpustil cukr. Na velmi mírném ohni pak vařte 10 minut. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes cedník a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte citron a popřípadě moučkový cukr (ale ne moc) a přendejte ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dejte na 12 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny vidličkou narušte krystaly. Servírujte ve skleničce nebo misce.
Tip - Granitu udělejte klidně z dvojnásobného množství – v mrazáku vydrží zhruba měsíc.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod