Jahodová granita s červeným vínem
Ingredience
500 g | jahod |
100 g | krupicového cukru |
400 ml | červeného vína |
šťáva z půlky citronu | |
trocha moučkového cukru (není nutné) |
Postup přípravy
Jahody omyjte, očistěte a přepůlte a dejte je do hrnce s cukrem a vínem. Nechte hodinu a půl odležet. Pak je posaďte na plotnu, přiveďte k varu a míchejte, aby se rozpustil cukr. Na velmi mírném ohni pak vařte 10 minut. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes cedník a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte citron a popřípadě moučkový cukr (ale ne moc) a přendejte ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dejte na 12 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny vidličkou narušte krystaly. Servírujte ve skleničce nebo misce.
Tip - Granitu udělejte klidně z dvojnásobného množství – v mrazáku vydrží zhruba měsíc.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY