Jahodová granita s červeným vínem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Jahody omyjte, očistěte a přepůlte a dejte je do hrnce s cukrem a vínem. Nechte hodinu a půl odležet. Pak je posaďte na plotnu, přiveďte k varu a míchejte, aby se rozpustil cukr. Na velmi mírném ohni pak vařte 10 minut. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes cedník a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte citron a popřípadě moučkový cukr (ale ne moc) a přendejte ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dejte na 12 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny vidličkou narušte krystaly. Servírujte ve skleničce nebo misce.
Tip - Granitu udělejte klidně z dvojnásobného množství – v mrazáku vydrží zhruba měsíc.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jahodová granita s červeným vínem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Jahody omyjte, očistěte a přepůlte a dejte je do hrnce s cukrem a vínem. Nechte hodinu a půl odležet. Pak je posaďte na plotnu, přiveďte k varu a míchejte, aby se rozpustil cukr. Na velmi mírném ohni pak vařte 10 minut. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes cedník a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte citron a popřípadě moučkový cukr (ale ne moc) a přendejte ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dejte na 12 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny vidličkou narušte krystaly. Servírujte ve skleničce nebo misce.
Tip - Granitu udělejte klidně z dvojnásobného množství – v mrazáku vydrží zhruba měsíc.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio