×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodová granita s červeným vínem

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Jahodová granita s červeným vínem

Co budete potřebovat

500 g jahod
100 g krupicového cukru
400 ml červeného vína
šťáva z půlky citronu
trocha moučkového cukru (není nutné)

Jak na to?

Jahody omyjte, očistěte a přepůlte a dejte je do hrnce s cukrem a vínem. Nechte hodinu a půl odležet. Pak je posaďte na plotnu, přiveďte k varu a míchejte, aby se rozpustil cukr. Na velmi mírném ohni pak vařte 10 minut. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes cedník a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte citron a popřípadě moučkový cukr (ale ne moc) a přendejte ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dejte na 12 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny vidličkou narušte krystaly. Servírujte ve skleničce nebo misce.
Tip - Granitu udělejte klidně z dvojnásobného množství – v mrazáku vydrží zhruba měsíc.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová granita s červeným vínem

Dezert Velmi snadné Česká Magazín 5/2014
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g jahod
100 g krupicového cukru
400 ml červeného vína
šťáva z půlky citronu
trocha moučkového cukru (není nutné)

Jak na to?

Jahody omyjte, očistěte a přepůlte a dejte je do hrnce s cukrem a vínem. Nechte hodinu a půl odležet. Pak je posaďte na plotnu, přiveďte k varu a míchejte, aby se rozpustil cukr. Na velmi mírném ohni pak vařte 10 minut. Směs rozmixujte tyčovým mixérem, propasírujte přes cedník a nechte vychladnout. Do vychladlé směsi přidejte citron a popřípadě moučkový cukr (ale ne moc) a přendejte ji do mělkého pekáčku nebo plechu a dejte na 12 hodin do mrazáku. Každé dvě hodiny vidličkou narušte krystaly. Servírujte ve skleničce nebo misce.
Tip - Granitu udělejte klidně z dvojnásobného množství – v mrazáku vydrží zhruba měsíc.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty