
Džem z rebarbory a jahod

Velmi snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Sladké džemy a polevy
Ingredience
Složení 1 porcí
- Rebarbora 700 g
- Jahody 700 g
- Citronová šťáva 30 ml
- Cukr krupicový 500 g
- Rebarbora 700 g
- Jahody 700 g
- Citronová šťáva 30 ml
- Cukr krupicový 500 g
Příprava
- 1Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky.
- 2Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu.
- 3Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut.
- 4Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli.
- 5Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.
- 1Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky.
- 2Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu.
- 3Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut.
- 4Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli.
- 5Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.