1
Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky.
2
Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu.
3
Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut.
4
Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli.
5
Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.
1
Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky.
2
Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu.
3
Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut.
4
Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli.
5
Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.