Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Jahodová buchta

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Jahodová buchta

Co budete potřebovat

2 vejce
250 g cukru krupice
250 g zakysané smetany
125 ml olivového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
500 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
sůl
300 g čerstvých jahod
10 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Vyložte formu o průměru 25 cm pečicím papírem. Ve větší míse ušlehejte vejce spolu s cukrem cca 5 minut, než bude hmota světlá a nadýchaná.

2. Přidejte zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt. Stěrkou vše opatrně promíchejte vždy směrem odspodu nahoru.

3. Do druhé misky prosejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Směs po třetinách velmi opatrně zamíchejte do připravené mokré směsi. Pokračujte, až nakonec spojíte obě směsi v ucelené těsto.

4. Jahody očistěte a 150 g nakrájejte na plátky. Zbylé jahody přepulte. Do formy nalijte zhruba 1⁄2 těsta. Na těsto uložte plátky jahod a zalijte druhou polovinou těsta. Navrch dejte půlky jahod rozkrojenou částí dolů.

5. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut. Po upečení nechte ještě 15–20 minut vychladit ve formě. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová buchta

Dezert Snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Videorecept Magazín 5/2021 Počet porcí: 12
Průměrné hodnocení 4 (4)
Ideální na každodenní zpestření odpoledního čaje.

Co budete potřebovat

2 vejce
250 g cukru krupice
250 g zakysané smetany
125 ml olivového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
500 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
sůl
300 g čerstvých jahod
10 g moučkového cukru

Jak na to?

1. Vyložte formu o průměru 25 cm pečicím papírem. Ve větší míse ušlehejte vejce spolu s cukrem cca 5 minut, než bude hmota světlá a nadýchaná.

2. Přidejte zakysanou smetanu, olej a vanilkový extrakt. Stěrkou vše opatrně promíchejte vždy směrem odspodu nahoru.

3. Do druhé misky prosejte mouku, kypřicí prášek do pečiva, přidejte špetku soli a dobře promíchejte. Směs po třetinách velmi opatrně zamíchejte do připravené mokré směsi. Pokračujte, až nakonec spojíte obě směsi v ucelené těsto.

4. Jahody očistěte a 150 g nakrájejte na plátky. Zbylé jahody přepulte. Do formy nalijte zhruba 1⁄2 těsta. Na těsto uložte plátky jahod a zalijte druhou polovinou těsta. Navrch dejte půlky jahod rozkrojenou částí dolů.

5. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 60 minut. Po upečení nechte ještě 15–20 minut vychladit ve formě. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty