
Jáhlový kimbap
Postup přípravy
1. Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte kari, očištěnou cibuli rozkrojenou napůl, oloupaný stroužek česneku, lžičku soli, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom stáhněte na mírný plamen a vařte pod pokličkou 15 minut.
2. V misce smíchejte ocet, sirup a škrob. Směs nalijte do ještě vařících jáhel, dobře promíchejte a nechte 5–10 minut odstát.
3. Mezitím očistěte a nakrájejte papriku, avokádo a tofu na tenké dlouhé proužky.
4. Na prkénko položte řasu nori tak, abyste hrubší stranu měli směrem nahoru. Rozprostřete na ni jáhly pomocí zadní strany lžíce a uhlaďte. Na delších krajích nechte asi 1 cm místa na slepení řasy.
5. Do středu vložte špenátové listy, papriku, avokádo a tofu. Pak opatrně celou rolku zarolujte a přitlačte konce řasy tak, aby se spojily. Vezměte ostrý nůž a naporcujte rolku na 6 kusů. Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.