Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jáhlový kimbap

Jáhlový kimbap

Kimbap je korejský recept, který se tradičně připravuje s rýží. Vyzkoušejte tuto variantu se zdravými jáhlami.

Ingredience

150 g jáhel NP Bio
2 lžičky kari
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
500 ml vody
50 ml rýžového octa
30 ml javorového sirupu
1 1⁄2 lžičky kukuřičného škrobu
1 červená paprika
1 avokádo
150 g uzeného tofu
4 listy řasy nori
100 g baby špenátu
80 ml sójové omáčky
2 1⁄2 lžičky wasabi pasty

Postup přípravy

1. Jáhly propláchněte a dejte do hrnce. Přidejte kari, očištěnou cibuli rozkrojenou napůl, oloupaný stroužek česneku, lžičku soli, zalijte vodou a přiveďte k varu. Potom stáhněte na mírný plamen a vařte pod pokličkou 15 minut.

2. V misce smíchejte ocet, sirup a škrob. Směs nalijte do ještě vařících jáhel, dobře promíchejte a nechte 5–10 minut odstát.

3. Mezitím očistěte a nakrájejte papriku, avokádo a tofu na tenké dlouhé proužky.

4. Na prkénko položte řasu nori tak, abyste hrubší stranu měli směrem nahoru. Rozprostřete na ni jáhly pomocí zadní strany lžíce a uhlaďte. Na delších krajích nechte asi 1 cm místa na slepení řasy.

5. Do středu vložte špenátové listy, papriku, avokádo a tofu. Pak opatrně celou rolku zarolujte a přitlačte konce řasy tak, aby se spojily. Vezměte ostrý nůž a naporcujte rolku na 6 kusů. Podávejte se sójovou omáčkou a wasabi.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty