Jahelné placky s celerovým salátem
Ingredience
1/2 | bulvy celeru |
1 | jablko |
šťáva z poloviny citronu | |
1 | lžíce olivového oleje |
sůl a pepř | |
180 g | zakysané smetany |
300 g | jáhel |
1 | lžíce másla |
4 | jarní cibulky |
2–3 | hrsti čerstvého špenátu |
řepkový nebo jiný rostlinný olej |
Postup přípravy
Celer a jablko nastrouhejte na struhadle najemno a hned zakápněte citronovou šťávou, aby nezačaly hnědnout. Přidejte olivový olej, posolte a promíchejte se zakysanou smetanou.
Jáhly propláchněte a zalijte 500 ml vody. Osolte půl lžičkou soli a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a nechte 15 minut vařit pod pokličkou. Po uvaření nechte jáhly ještě chvíli dojít, aby do sebe vsákly opravdu veškerou tekutinu.
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte špenátové listy a nechte je zavadnout. Smíchejte s vařenými jáhlami a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Navlhčenýma rukama vytvarujte placky zhruba 1 cm silné a osmažte je na oleji. Podávejte s celerovým salátem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY