
Jahelné placky s celerovým salátem
Postup přípravy
Celer a jablko nastrouhejte na struhadle najemno a hned zakápněte citronovou šťávou, aby nezačaly hnědnout. Přidejte olivový olej, posolte a promíchejte se zakysanou smetanou.
Jáhly propláchněte a zalijte 500 ml vody. Osolte půl lžičkou soli a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a nechte 15 minut vařit pod pokličkou. Po uvaření nechte jáhly ještě chvíli dojít, aby do sebe vsákly opravdu veškerou tekutinu.
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte špenátové listy a nechte je zavadnout. Smíchejte s vařenými jáhlami a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Navlhčenýma rukama vytvarujte placky zhruba 1 cm silné a osmažte je na oleji. Podávejte s celerovým salátem.
Pomohl vám recept?
8hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod