×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jahelné placky s celerovým salátem

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Jahelné placky s celerovým salátem

Co budete potřebovat

1/2 bulvy celeru
1 jablko
šťáva z poloviny citronu
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
180 g zakysané smetany
300 g jáhel
1 lžíce másla
4 jarní cibulky
2–3 hrsti čerstvého špenátu
řepkový nebo jiný rostlinný olej

Jak na to?

Celer a jablko nastrouhejte na struhadle najemno a hned zakápněte citronovou šťávou, aby nezačaly hnědnout. Přidejte olivový olej, posolte a promíchejte se zakysanou smetanou.
Jáhly propláchněte a zalijte 500 ml vody. Osolte půl lžičkou soli a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a nechte 15 minut vařit pod pokličkou. Po uvaření nechte jáhly ještě chvíli dojít, aby do sebe vsákly opravdu veškerou tekutinu.
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte špenátové listy a nechte je zavadnout. Smíchejte s vařenými jáhlami a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Navlhčenýma rukama vytvarujte placky zhruba 1 cm silné a osmažte je na oleji. Podávejte s celerovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahelné placky s celerovým salátem

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Bezlepkové Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1/2 bulvy celeru
1 jablko
šťáva z poloviny citronu
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
180 g zakysané smetany
300 g jáhel
1 lžíce másla
4 jarní cibulky
2–3 hrsti čerstvého špenátu
řepkový nebo jiný rostlinný olej

Jak na to?

Celer a jablko nastrouhejte na struhadle najemno a hned zakápněte citronovou šťávou, aby nezačaly hnědnout. Přidejte olivový olej, posolte a promíchejte se zakysanou smetanou.
Jáhly propláchněte a zalijte 500 ml vody. Osolte půl lžičkou soli a přiveďte k varu. Poté stáhněte teplotu a nechte 15 minut vařit pod pokličkou. Po uvaření nechte jáhly ještě chvíli dojít, aby do sebe vsákly opravdu veškerou tekutinu.
Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte na něm nakrájenou jarní cibulku. Po chvilce přidejte špenátové listy a nechte je zavadnout. Smíchejte s vařenými jáhlami a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Navlhčenýma rukama vytvarujte placky zhruba 1 cm silné a osmažte je na oleji. Podávejte s celerovým salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Opečené drbáky s houbovou...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Brambory s pečenou cibulí a...
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty