×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablíčka v karamelu

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Jablíčka v karamelu

Co budete potřebovat

8 větších jablek
8 pevných větviček
225 g másla
220 g tmavého cukru
240 ml medu
400g plechovka slazeného
kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
hrst lískových oříšků, nasekaných

Jak na to?

Do vařící vody v kastrolu ponořte na pár sekund jablka. Pak je pečlivě otřete papírovou utěrkou. Nechte je úplně vychladnout a pak do každého jablka zapíchněte větvičku. Plech vyložte pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promíchejte máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vařte 25–30 minut. Nepřestávejte míchat, aby se karamel nepřipálil. Že je karamel hotový, poznáte, když do sklenice s vodou vlijete lžičku karamelu, vytvoří se pevná koule. Jablka rychle po jednom ponořte do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobte oříšky a nechte vychladnout na pečicím papíru. Buďte opatrní, karamel je strašně horký!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablíčka v karamelu

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

8 větších jablek
8 pevných větviček
225 g másla
220 g tmavého cukru
240 ml medu
400g plechovka slazeného
kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
hrst lískových oříšků, nasekaných

Jak na to?

Do vařící vody v kastrolu ponořte na pár sekund jablka. Pak je pečlivě otřete papírovou utěrkou. Nechte je úplně vychladnout a pak do každého jablka zapíchněte větvičku. Plech vyložte pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promíchejte máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vařte 25–30 minut. Nepřestávejte míchat, aby se karamel nepřipálil. Že je karamel hotový, poznáte, když do sklenice s vodou vlijete lžičku karamelu, vytvoří se pevná koule. Jablka rychle po jednom ponořte do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobte oříšky a nechte vychladnout na pečicím papíru. Buďte opatrní, karamel je strašně horký!

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty