Jablíčka v karamelu
Ingredience
8 | větších jablek |
8 | pevných větviček |
225 g | másla |
220 g | tmavého cukru |
240 ml | medu |
400g | plechovka slazeného |
kondenzovaného mléka | |
2 | lžičky vanilkového extraktu |
hrst lískových oříšků, nasekaných |
Postup přípravy
Do vařící vody v kastrolu ponořte na pár sekund jablka. Pak je pečlivě otřete papírovou utěrkou. Nechte je úplně vychladnout a pak do každého jablka zapíchněte větvičku. Plech vyložte pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promíchejte máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vařte 25–30 minut. Nepřestávejte míchat, aby se karamel nepřipálil. Že je karamel hotový, poznáte, když do sklenice s vodou vlijete lžičku karamelu, vytvoří se pevná koule. Jablka rychle po jednom ponořte do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobte oříšky a nechte vychladnout na pečicím papíru. Buďte opatrní, karamel je strašně horký!
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY