×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablíčka v karamelu

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Jablíčka v karamelu

Co budete potřebovat

8 větších jablek
8 pevných větviček
225 g másla
220 g tmavého cukru
240 ml medu
400g plechovka slazeného
kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
hrst lískových oříšků, nasekaných

Jak na to?

Do vařící vody v kastrolu ponořte na pár sekund jablka. Pak je pečlivě otřete papírovou utěrkou. Nechte je úplně vychladnout a pak do každého jablka zapíchněte větvičku. Plech vyložte pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promíchejte máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vařte 25–30 minut. Nepřestávejte míchat, aby se karamel nepřipálil. Že je karamel hotový, poznáte, když do sklenice s vodou vlijete lžičku karamelu, vytvoří se pevná koule. Jablka rychle po jednom ponořte do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobte oříšky a nechte vychladnout na pečicím papíru. Buďte opatrní, karamel je strašně horký!





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablíčka v karamelu

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

8 větších jablek
8 pevných větviček
225 g másla
220 g tmavého cukru
240 ml medu
400g plechovka slazeného
kondenzovaného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu
hrst lískových oříšků, nasekaných

Jak na to?

Do vařící vody v kastrolu ponořte na pár sekund jablka. Pak je pečlivě otřete papírovou utěrkou. Nechte je úplně vychladnout a pak do každého jablka zapíchněte větvičku. Plech vyložte pečicím papírem. V kastrolu na středním plameni promíchejte máslo, cukr, med, vanilkový extrakt a kondenzované mléko. Za stálého míchání vařte 25–30 minut. Nepřestávejte míchat, aby se karamel nepřipálil. Že je karamel hotový, poznáte, když do sklenice s vodou vlijete lžičku karamelu, vytvoří se pevná koule. Jablka rychle po jednom ponořte do karamelu, ještě teplé je podle chuti ozdobte oříšky a nechte vychladnout na pečicím papíru. Buďte opatrní, karamel je strašně horký!

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty