
Cookies s čokoládou a burákovým máslem

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Párty
Dezert
Ingredience
Složení 24 porcí
- Máslo 226 g
- Cukr moučkový 62 g
- Vanilkový extrakt 2,5 člž
- Cukr tmavý 250 g
- Sůl 1,5 člž
- Cukr krupicový 100 g
- Kakao holandské 50 g
- Mouka hladká 292 g
- Vejce 3 ks
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Kypřící prášek 1 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Arašídy 150 g
- Čokoláda hořká 200 g
- Arašídové máslo 256 g
- Máslo 226 g
- Cukr moučkový 62 g
- Vanilkový extrakt 2,5 člž
- Cukr tmavý 250 g
- Sůl 1,5 člž
- Cukr krupicový 100 g
- Kakao holandské 50 g
- Mouka hladká 292 g
- Vejce 3 ks
- Škrob kukuřičný 1 plž
- Kypřící prášek 1 člž
- Jedlá soda 1/2 člž
- Arašídy 150 g
- Čokoláda hořká 200 g
- Arašídové máslo 256 g
Příprava
- 1Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.
- 3Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.
- 4Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.
- 5V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.
- 6K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.
- 7V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.
- 8Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
- 9Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.
- 10Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.
- 11Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.
- 1Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.
- 2Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.
- 3Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.
- 4Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.
- 5V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.
- 6K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.
- 7V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.
- 8Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
- 9Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.
- 10Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.
- 11Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.