
Italské kuře
Ingredience
2 | lžíce nasekaných oliv nebo sušených rajčat – podle chuti |
1 | stroužek česneku, prolisovaný |
půl lžičky sušeného oregana | |
4 | hrsti čerstvých bazalkových lístků |
200 g | smetanového čerstvého sýru AQ |
4 | kuřecí prsní řízky AQ, osolené |
4 | zralá rajčata AQ, na plátky |
olivový olej AQ na vymazání a zastříknutí | |
bageta nebo chléb k servírování |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Olivy či sušená rajčata, česnek, oregano a zhruba půlku nasekaných bazalkových lístků vetřete do sýru. V každém kousku kuřecího masa udělejte podélným řezem kapsu, do ní dejte vždy čtvrtinu ochuceného sýru a uzavřete. Položte do pekáčku vymazaného
olejem a navrch dejte několik koleček rajčete. Zastříkněte olejem a posypte zbytkem bazalky. Pečte 20 minut, dokud nezačne kuřecí maso po stranách zlátnout a rajčata vypadat lehce vysušeně. Podávejte s čerstvou bagetou nebo křupavým chlebem.
Pomohl vám recept?
22hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod