×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Italské kuře
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Italská ,

Italské kuře

Co budu potřebovat

2 lžíce nasekaných oliv nebo sušených rajčat – podle chuti
1 stroužek česneku, prolisovaný
půl lžičky sušeného oregana
4 hrsti čerstvých bazalkových lístků
200 g smetanového čerstvého sýru AQ
4 kuřecí prsní řízky AQ, osolené
4 zralá rajčata AQ, na plátky
olivový olej AQ na vymazání a zastříknutí
bageta nebo chléb k servírování

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Olivy či sušená rajčata, česnek, oregano a zhruba půlku nasekaných bazalkových lístků vetřete do sýru. V každém kousku kuřecího masa udělejte podélným řezem kapsu, do ní dejte vždy čtvrtinu ochuceného sýru a uzavřete. Položte do pekáčku vymazaného
olejem a navrch dejte několik koleček rajčete. Zastříkněte olejem a posypte zbytkem bazalky. Pečte 20 minut, dokud nezačne kuřecí maso po stranách zlátnout a rajčata vypadat lehce vysušeně. Podávejte s čerstvou bagetou nebo křupavým chlebem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Špagety carbonara

    Hlavní chod 30 minut
  • Kuře pečené s bramborami, špenátem a rajčaty

    Hlavní chod 60 minut
  • Křupavé řízky po italsku

    Hlavní chod 30 minut