Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyIndická tikka masala s rýží basmati
Albert logoAlbert logo
  • Indická tikka masala s rýží basmati
Indická tikka masala s rýží basmati

Indická tikka masala s rýží basmati

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Indická
Hlavní chod

Ingredience2 porce

2 porce
  • Máslo 15 g
  • Kmín celý 1 plž
  • Koriandr mletý 1,5 člž
  • Kardamom mletý 1,5 člž
  • Pepř 2,5 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Jogurt bílý 125 g
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Citron 1/2 ks
  • Zázvor mletý 1/4 člž
  • Kuřecí prsní řízky 250 g
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Pepř kajenský 1/4 člž
  • Rajský protlak 400 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 240 ml
  • Česnek 5 strouž.
  • Paprika mletá sladká 1/2 člž
  • Kurkuma 1 člž
  • Rýže basmati 100 g
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Sůl
  • Máslo 15 g
  • Kmín celý 1 plž
  • Koriandr mletý 1,5 člž
  • Kardamom mletý 1,5 člž
  • Pepř 2,5 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Jogurt bílý 125 g
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Citron 1/2 ks
  • Zázvor mletý 1/4 člž
  • Kuřecí prsní řízky 250 g
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Pepř kajenský 1/4 člž
  • Rajský protlak 400 g

Příprava

1
Ve střední misce metličkou promíchejte římský kmín, koriandr, kardamom, 1 a 1⁄2 lžičky pepře, skořici, muškátový oříšek a hřebíček. Získáte tak kořenicí směs garam masala.
2
Připravte si marinádu. V misce vidličkou vymíchejte jogurt, 1 lžíci směsi garam masala, 1 lžíci citronové šťávy z vymačkaného citronu, 1 lžičku pepře a mletý zázvor. Na kostky nakrájené očištěné kuřecí maso naložte do misky s marinádou. Překryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.
3
V hlubší pánvi rozehřejte olej a naloženou směs v ní restujte 10 minut.
4
Snižte teplotu a přidejte máslo, kajenský pepř, očištěný, rozmělněný česnek a další 1 minutu opékejte.
5
Vlijte rajčatové pyré, smetanu, vsypte 4 lžičky koření garam masala, papriku, kurkumu, sůl a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni 30 minut duste.
6
Během dušení kuřete uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Hotovou tikka masalu podávejte s rýží, romanticky v mističkách a posypanou čerstvým koriandrem.
1
Ve střední misce metličkou promíchejte římský kmín, koriandr, kardamom, 1 a 1⁄2 lžičky pepře, skořici, muškátový oříšek a hřebíček. Získáte tak kořenicí směs garam masala.
2
Připravte si marinádu. V misce vidličkou vymíchejte jogurt, 1 lžíci směsi garam masala, 1 lžíci citronové šťávy z vymačkaného citronu, 1 lžičku pepře a mletý zázvor. Na kostky nakrájené očištěné kuřecí maso naložte do misky s marinádou. Překryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.
3
V hlubší pánvi rozehřejte olej a naloženou směs v ní restujte 10 minut.
4
Snižte teplotu a přidejte máslo, kajenský pepř, očištěný, rozmělněný česnek a další 1 minutu opékejte.
5
Vlijte rajčatové pyré, smetanu, vsypte 4 lžičky koření garam masala, papriku, kurkumu, sůl a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni 30 minut duste.
6
Během dušení kuřete uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Hotovou tikka masalu podávejte s rýží, romanticky v mističkách a posypanou čerstvým koriandrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.