Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce kmínu
1 1⁄2 lžičky mletého koriandru
1 1⁄2 lžičky mletého kardamomu
2 1⁄2 lžičky černého pepře
1 lžička mleté skořice
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
1⁄2 lžičky mletého hřebíčku
125 g bílého jogurtu
1⁄2 citronu
1⁄4 lžičky mletého zázvoru
250 g kuřecích prsních řízků
2 lžíce slunečnicového oleje
15 g másla
1⁄4 lžičky kajenského pepře
5 stroužků česneku
400 g rajčatového pyré
240 ml smetany ke šlehání (31 %)
1⁄2 lžičky mleté sladké červené papriky
1 lžička mleté kurkumy
sůl
100 g rýže basmati
1 hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Ve střední misce metličkou promíchejte římský kmín, koriandr, kardamom, 1 a 1⁄2 lžičky pepře, skořici, muškátový oříšek a hřebíček. Získáte tak kořenicí směs garam masala.

2. Připravte si marinádu. V misce vidličkou vymíchejte jogurt, 1 lžíci směsi garam masala, 1 lžíci citronové šťávy z vymačkaného citronu, 1 lžičku pepře a mletý zázvor. Na kostky nakrájené očištěné kuřecí maso naložte do misky s marinádou. Překryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.

3. V hlubší pánvi rozehřejte olej a naloženou směs v ní restujte 10 minut.

4. Snižte teplotu a přidejte máslo, kajenský pepř, očištěný, rozmělněný česnek a další 1 minutu opékejte.

5. Vlijte rajčatové pyré, smetanu, vsypte 4 lžičky koření garam masala, papriku, kurkumu, sůl a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni 30 minut duste.

6. Během dušení kuřete uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Hotovou tikka masalu podávejte s rýží, romanticky v mističkách a posypanou čerstvým koriandrem.

Pomohl vám recept?
31hodnocení4

Další videorecepty