Indická tikka masala s rýží basmati

Snadné Hlavní chod Počet porcí: 2 Magazín 2/2021
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 2 Magazín 2/2021

Ingredience

1 lžíce kmínu
1 1⁄2 lžičky mletého koriandru
1 1⁄2 lžičky mletého kardamomu
2 1⁄2 lžičky černého pepře
1 lžička mleté skořice
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
1⁄2 lžičky mletého hřebíčku
125 g bílého jogurtu
1⁄2 citronu
1⁄4 lžičky mletého zázvoru
250 g kuřecích prsních řízků
2 lžíce slunečnicového oleje
15 g másla
1⁄4 lžičky kajenského pepře
5 stroužků česneku
400 g rajčatového pyré
240 ml smetany ke šlehání (31 %)
1⁄2 lžičky mleté sladké červené papriky
1 lžička mleté kurkumy
sůl
100 g rýže basmati
1 hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy

1. Ve střední misce metličkou promíchejte římský kmín, koriandr, kardamom, 1 a 1⁄2 lžičky pepře, skořici, muškátový oříšek a hřebíček. Získáte tak kořenicí směs garam masala.

2. Připravte si marinádu. V misce vidličkou vymíchejte jogurt, 1 lžíci směsi garam masala, 1 lžíci citronové šťávy z vymačkaného citronu, 1 lžičku pepře a mletý zázvor. Na kostky nakrájené očištěné kuřecí maso naložte do misky s marinádou. Překryjte fólií a nechte 1 hodinu marinovat v lednici.

3. V hlubší pánvi rozehřejte olej a naloženou směs v ní restujte 10 minut.

4. Snižte teplotu a přidejte máslo, kajenský pepř, očištěný, rozmělněný česnek a další 1 minutu opékejte.

5. Vlijte rajčatové pyré, smetanu, vsypte 4 lžičky koření garam masala, papriku, kurkumu, sůl a dobře promíchejte. Přiveďte k varu a na mírném ohni 30 minut duste.

6. Během dušení kuřete uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Hotovou tikka masalu podávejte s rýží, romanticky v mističkách a posypanou čerstvým koriandrem.

Pomohl vám recept?
22hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky