×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Idrijski žlikrofi

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Idrijski žlikrofi

Co budete potřebovat

Těsto
300 g hladké mouky
1–2 vejce
olej
voda nebo mléko, pokud je to nutné
Náplň
500 g brambor, oloupaných
50 g syrového vepřového sádla,
umletého (nebo mleté uzené slaniny)
50 g cibule, nakrájené nadrobno
čerstvá majoránka
mletý černý pepř
sůl

Jak na to?

Z mouky, vajec, oleje a mléka nebo vody vypracujte hladké, vláčné těsto. Přikryjte ho pečlivě utěrkou a nechte půl hodiny odpočinout.
Mezitím si připravte náplň. Dejte vařit brambory. Na pánvi nechte opražit sádlo nebo slaninu. Nakonec přidejte cibuli a opečte dozlatova. Teplé vařené brambory rozšťouchejte na kaši, přidejte vypražené sádlo, cibuli a koření. Vše promíchejte do vláčné směsi.
Rozválejte těsto jako na nudle. Na plát naklaďte kuličky náplně velké jako lískový oříšek – na prst od sebe. Těsto nožem nakrájejte na obdélníky 3 × 2 cm. Každý naplněný obdélník srolujte, na konci stiskněte, aby se vytvořila křidélka, a uprostřed promáčkněte dvěma prsty, aby žlikrof měl typický tvar klobouku.
Taštičky vhoďte do vařící osolené vody, zamíchejte a přikryjte. Jakmile se zvednou ode dna, jsou hotové. Ozdobte čerstvou majoránkou a slaninou.

FOTO: MAREK BARTOŠ A MAREK KUČERA, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Idrijski žlikrofi

Hlavní chod Snadné Majoránka Magazín 11/2014
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

Těsto
300 g hladké mouky
1–2 vejce
olej
voda nebo mléko, pokud je to nutné
Náplň
500 g brambor, oloupaných
50 g syrového vepřového sádla,
umletého (nebo mleté uzené slaniny)
50 g cibule, nakrájené nadrobno
čerstvá majoránka
mletý černý pepř
sůl

Jak na to?

Z mouky, vajec, oleje a mléka nebo vody vypracujte hladké, vláčné těsto. Přikryjte ho pečlivě utěrkou a nechte půl hodiny odpočinout.
Mezitím si připravte náplň. Dejte vařit brambory. Na pánvi nechte opražit sádlo nebo slaninu. Nakonec přidejte cibuli a opečte dozlatova. Teplé vařené brambory rozšťouchejte na kaši, přidejte vypražené sádlo, cibuli a koření. Vše promíchejte do vláčné směsi.
Rozválejte těsto jako na nudle. Na plát naklaďte kuličky náplně velké jako lískový oříšek – na prst od sebe. Těsto nožem nakrájejte na obdélníky 3 × 2 cm. Každý naplněný obdélník srolujte, na konci stiskněte, aby se vytvořila křidélka, a uprostřed promáčkněte dvěma prsty, aby žlikrof měl typický tvar klobouku.
Taštičky vhoďte do vařící osolené vody, zamíchejte a přikryjte. Jakmile se zvednou ode dna, jsou hotové. Ozdobte čerstvou majoránkou a slaninou.

FOTO: MAREK BARTOŠ A MAREK KUČERA, FOOD STYLING: MILENA VOLFOVÁ

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.