Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hvězdičky v čokoládě

Hvězdičky v čokoládě

Ingredience

2 vejce
120 g másla
100 g cukru moučky
4 kapky vanilkového extraktu
sůl
240 g hladké špaldové mouky
150 g hořké čokolády (80 %)
10 g lyofilizovaných malin

Postup přípravy

1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do větší mísy, přidejte kostky másla pokojové teploty a cukr. V robotu nebo šlehačem utřete do pěny. Ochuťte vanilkou, špetkou soli a přimíchejte 220 g prosáté mouky.

2. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.

3. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte 5 mm silné těsto. Vykrajovátkem vykrajujte hvězdy nebo jiné tvary dle libosti. Skládejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

4. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 8 minut dozlatova. Po vyjmutí nechte na mřížce vychladnout.

5. Nakonec v misce nad vodní lázní rozehřejte čokoládu. Vychladlé sušenky v ní zčásti namáčejte a odkládejte zpět na mřížku nebo na pečicí papír.

6. Ještě horkou čokoládu posypte rozdrobenými mrazem sušenými malinami a nechte v chladu ztuhnout.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty