Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hvězdičky v čokoládě

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové...
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Hvězdičky v čokoládě

Co budete potřebovat

2 vejce
120 g másla
100 g cukru moučky
4 kapky vanilkového extraktu
sůl
240 g hladké špaldové mouky
150 g hořké čokolády (80 %)
10 g lyofilizovaných malin

Jak na to?

1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do větší mísy, přidejte kostky másla pokojové teploty a cukr. V robotu nebo šlehačem utřete do pěny. Ochuťte vanilkou, špetkou soli a přimíchejte 220 g prosáté mouky.

2. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.

3. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte 5 mm silné těsto. Vykrajovátkem vykrajujte hvězdy nebo jiné tvary dle libosti. Skládejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

4. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 8 minut dozlatova. Po vyjmutí nechte na mřížce vychladnout.

5. Nakonec v misce nad vodní lázní rozehřejte čokoládu. Vychladlé sušenky v ní zčásti namáčejte a odkládejte zpět na mřížku nebo na pečicí papír.

6. Ještě horkou čokoládu posypte rozdrobenými mrazem sušenými malinami a nechte v chladu ztuhnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hvězdičky v čokoládě

Dezert Snadné Cukroví Sváteční Vegetariánské Magazín 11/2021 Počet porcí: 24 kusů
(0)

Co budete potřebovat

2 vejce
120 g másla
100 g cukru moučky
4 kapky vanilkového extraktu
sůl
240 g hladké špaldové mouky
150 g hořké čokolády (80 %)
10 g lyofilizovaných malin

Jak na to?

1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte do větší mísy, přidejte kostky másla pokojové teploty a cukr. V robotu nebo šlehačem utřete do pěny. Ochuťte vanilkou, špetkou soli a přimíchejte 220 g prosáté mouky.

2. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do fólie a dejte na 30 minut odpočinout do lednice.

3. Na lehce pomoučněné ploše vyválejte 5 mm silné těsto. Vykrajovátkem vykrajujte hvězdy nebo jiné tvary dle libosti. Skládejte je na 2 plechy vyložené pečicím papírem.

4. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 8 minut dozlatova. Po vyjmutí nechte na mřížce vychladnout.

5. Nakonec v misce nad vodní lázní rozehřejte čokoládu. Vychladlé sušenky v ní zčásti namáčejte a odkládejte zpět na mřížku nebo na pečicí papír.

6. Ještě horkou čokoládu posypte rozdrobenými mrazem sušenými malinami a nechte v chladu ztuhnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Sněhové pusinky s citronovou...
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Špaldovodatlové hvězdičky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky
Pařížské rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty