Huspenina
Ingredience
5–6 | vepřových nožiček + 1 koleno (pečlivě očištěné) |
10 | kuliček černého pepře |
10 | kuliček nového koření |
1 | lžička tymiánu |
4 | bobkové listy |
sůl | |
2 | mrkve, nakrájené na kousky |
2 | petržele, nakrájené na kousky |
1 | celer, nakrájený na kousky • |
30 ml | octa |
1 | cibule, nasekaná |
1 | kyselá okurka, nadrobno nakrájená |
100 g | mraženého hrášku |
Postup přípravy
Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev. Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky. Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem. Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe pres noc do chladu. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY