Další recepty a články
Huspenina
Co budete potřebovat
Jak na to?
Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev. Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky. Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem. Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe pres noc do chladu. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Co budete potřebovat
Jak na to?
Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev. Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky. Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem. Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe pres noc do chladu. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Doba přípravy
- 15 minut
- 30 minut
- 45 minut
- 60 minut
- nad 60 minut
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Příležitost
- Narozeniny
- Párty
- Piknik
- Silvestr
- Valentýn
- Vánoce
- Velikonoce
- Něco lehkého
- Grilování
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské