Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Husa se švestkovomandlovou nádivkou

Husa se švestkovomandlovou nádivkou

Ingredience

6 vajec
6 rohlíků
50 g másla
200 ml mléka
100 g anglické slaniny
80 g sušených švestek
50 g sušených brusinek
50 g loupaných mandlí
4 snítky čerstvé petržele
2 snítky čerstvého tymiánu
špetka muškátového oříšku
sůl
pepř
1 husa
1 lžíce kmínu

Postup přípravy

1. Rozklepněte vejce a oddělte přitom žloutky od bílků. Bílky ušlehejte dotuha.

2. Kostičky ze starších rohlíků osmahněte na pánvi na másle. Pak je v míse namočte do mléka, přidejte žloutky, na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, sušené švestky, brusinky a mandle, nasekané lístky petržele, lístky tymiánu, špetku muškátového oříšku, sůl a špetku pepře. Vše dobře promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh. Naplňte husu nádivkou a sešijte nebo sepněte špejlemi.

3. Husu vložte do pekáče prsíčky dolů, podlijte ji horkou vodou a pečte po dobu 1 ½ hodiny v troubě předehřáté na 170 °C. Během pečení ji občas přelévejte vyškvařeným sádlem. Aby se sádlo nepřipalovalo, postupně ho naběračkou odebírejte.

4. Když je husa na hřbetu zlatá, otočte ji a pokračujte v pečení a sbírání sádla po dobu 1 ½ hodiny, dokud nebude dozlatova upečená.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty