×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Husa s jablky a cibulí

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Husa s jablky a cibulí

Co budete potřebovat

1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla, másla nebo oleje
300 g cibule, nakrájené nahrubo
250 g jablek, nakrájených na kostky
100 g medu
4 drobná jablíčka
2 červené cibule, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
sůl a drcený kmín

Jak na to?

Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku.
V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka. Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejte na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí. Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husa s jablky a cibulí

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Svatý Martin Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla, másla nebo oleje
300 g cibule, nakrájené nahrubo
250 g jablek, nakrájených na kostky
100 g medu
4 drobná jablíčka
2 červené cibule, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
sůl a drcený kmín

Jak na to?

Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku.
V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka. Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejte na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí. Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat