×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Husa s jablky a cibulí

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Husa s jablky a cibulí

Co budete potřebovat

1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla, másla nebo oleje
300 g cibule, nakrájené nahrubo
250 g jablek, nakrájených na kostky
100 g medu
4 drobná jablíčka
2 červené cibule, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
sůl a drcený kmín

Jak na to?

Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku.
V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka. Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejte na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí. Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Husa s jablky a cibulí

Hlavní chod Velmi snadné Svatý Martin Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla, másla nebo oleje
300 g cibule, nakrájené nahrubo
250 g jablek, nakrájených na kostky
100 g medu
4 drobná jablíčka
2 červené cibule, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
sůl a drcený kmín

Jak na to?

Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku.
V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka. Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejte na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí. Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...
Bramborové placky se švestkami...

Inspirujte se podobnými recepty