Husa s jablky a cibulí
Ingredience
1 | husa |
sůl a kmín | |
4 | lžíce husího sádla, másla nebo oleje |
300 g | cibule, nakrájené nahrubo |
250 g | jablek, nakrájených na kostky |
100 g | medu |
4 | drobná jablíčka |
2 | červené cibule, oloupané a rozkrojené na čtvrtky |
sůl a drcený kmín |
Postup přípravy
Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku.
V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka. Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejte na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí. Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY