×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Husa s jablky a cibulí
nad 60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné ,

Husa s jablky a cibulí

Co budu potřebovat

1 husa
sůl a kmín
4 lžíce husího sádla, másla nebo oleje
300 g cibule, nakrájené nahrubo
250 g jablek, nakrájených na kostky
100 g medu
4 drobná jablíčka
2 červené cibule, oloupané a rozkrojené na čtvrtky
sůl a drcený kmín

Jak na to?

Husu očistěte, propláchněte, osolte a okmínujte zevnitř i zvenku.
V hrnci rozehřejte tuk a vsypte do něj cibuli a nakrájená jablka. Opékejte přibližně 20 minut, až směs zezlátne. Pak přidejte med, sůl a lžičku drceného kmínu. Směs nechte trochu vychladnout a pak jí naplňte husu.
Troubu rozehřejte na 130–140 °C. Husu položte do pekáče, okolo rozložte jablíčka a rozčtvrcené cibule, nepodlévejte a jen vložte do trouby. Pečte 5 hodin do změknutí. Pokud chcete, nyní můžete husu naporcovat. Teplotu v troubě zvyšte na 200 až 220 °C a husu vcelku nebo naporcovanou pečte dalších 20 až 30 minut, aby získala krásnou zlatou barvu.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka kaldoun

    Polévka nad 60 minut
  • Zelí z trouby

    Příloha nad 60 minut
  • Chlupaté knedlíky

    Příloha 30 minut