
Zelí z trouby

Velmi snadné
Více než 60 minut
3/5
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Zelí červené 500 g
- Sůl
- Kmín mletý
- Jablečný ocet 30 ml
- Špek 50 g
- Cibule 100 g
- Vývar hovězí 150 g
- Zelí červené 500 g
- Sůl
- Kmín mletý
- Jablečný ocet 30 ml
- Špek 50 g
- Cibule 100 g
- Vývar hovězí 150 g
Příprava
- 1Zelí rozkrojte na osminy a zbavte košťálu. Osolte ho, pokropte octem, posypte kmínem a vložte do pekáče.
- 2V rendlíku opražte špek, přidejte cibuli a usmažte ji dozlatova. Směs přidejte do pekáče se zelím a zalijte vývarem. Přiklopte a pečte na 180 °C hodinu a půl.
- 1Zelí rozkrojte na osminy a zbavte košťálu. Osolte ho, pokropte octem, posypte kmínem a vložte do pekáče.
- 2V rendlíku opražte špek, přidejte cibuli a usmažte ji dozlatova. Směs přidejte do pekáče se zelím a zalijte vývarem. Přiklopte a pečte na 180 °C hodinu a půl.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.