×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Co budete potřebovat

NA SMĚS KOŘENÍ DUKKAH
110 g lískových oříšků
80 g sezamových semínek
2 lžíce koriandrových semínek
2 lžíce římského kmínu
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžička vločkové soli
panenský olivový olej
NA HUMMUS
2 avokáda
400g konzerva cizrny
1 lžíce tahini
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
skrojky citronu k podávání
4 libanonské placky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Oříšky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je ve vyhřáté troubě 3–4 minuty. Pak je přesypte do utěrky a odrhněte z nich slupky. Očištěné oříšky dejte do mixéru a několika pulsy je rozdrťte a nahrubo umelte. Přesuňte je do misky.

Rozehřejte pánev a opečte na ní dozlatova sezamová semínka. Pak je přidejte k oříškům do misky. V pánvi opražte koriandr a kmín – stačí 1–2 minuty, aby se koření rozvonělo a začalo praskat. Podrťte ho v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu, přidejte pepř, sůl a směs oříšků se sezamem. Uskladněte ve vzduchotěsné nádobě.

Avokádo, cizrnu, tahini, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř rozmixujte dohladka. Hotový hummus navršte na nasucho opečené libanonské placky, posypte drobením dukkah, pokapejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.albert





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Příloha Snadné Magazín 4/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA SMĚS KOŘENÍ DUKKAH
110 g lískových oříšků
80 g sezamových semínek
2 lžíce koriandrových semínek
2 lžíce římského kmínu
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžička vločkové soli
panenský olivový olej
NA HUMMUS
2 avokáda
400g konzerva cizrny
1 lžíce tahini
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
skrojky citronu k podávání
4 libanonské placky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Oříšky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je ve vyhřáté troubě 3–4 minuty. Pak je přesypte do utěrky a odrhněte z nich slupky. Očištěné oříšky dejte do mixéru a několika pulsy je rozdrťte a nahrubo umelte. Přesuňte je do misky.

Rozehřejte pánev a opečte na ní dozlatova sezamová semínka. Pak je přidejte k oříškům do misky. V pánvi opražte koriandr a kmín – stačí 1–2 minuty, aby se koření rozvonělo a začalo praskat. Podrťte ho v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu, přidejte pepř, sůl a směs oříšků se sezamem. Uskladněte ve vzduchotěsné nádobě.

Avokádo, cizrnu, tahini, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř rozmixujte dohladka. Hotový hummus navršte na nasucho opečené libanonské placky, posypte drobením dukkah, pokapejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.albert

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování

Inspirujte se podobnými recepty