×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hummus z avokáda s kořením Dukkah
30 minut , Příloha , Snadné ,

Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Co budu potřebovat

NA SMĚS KOŘENÍ DUKKAH
110 g lískových oříšků
80 g sezamových semínek
2 lžíce koriandrových semínek
2 lžíce římského kmínu
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžička vločkové soli
panenský olivový olej
NA HUMMUS
2 avokáda
400g konzerva cizrny
1 lžíce tahini
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
skrojky citronu k podávání
4 libanonské placky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Oříšky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je ve vyhřáté troubě 3–4 minuty. Pak je přesypte do utěrky a odrhněte z nich slupky. Očištěné oříšky dejte do mixéru a několika pulsy je rozdrťte a nahrubo umelte. Přesuňte je do misky.

Rozehřejte pánev a opečte na ní dozlatova sezamová semínka. Pak je přidejte k oříškům do misky. V pánvi opražte koriandr a kmín – stačí 1–2 minuty, aby se koření rozvonělo a začalo praskat. Podrťte ho v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu, přidejte pepř, sůl a směs oříšků se sezamem. Uskladněte ve vzduchotěsné nádobě.

Avokádo, cizrnu, tahini, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř rozmixujte dohladka. Hotový hummus navršte na nasucho opečené libanonské placky, posypte drobením dukkah, pokapejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.albert

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šmoulí cuketové placičky s tzatziky

    Vegetariánské 45 minut
  • Karlovarský knedlík

    Vegetariánské 45 minut
  • Grilovaná ryba s domácími chipsy

    Příloha 30 minut