×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou

Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Co budete potřebovat

NA SMĚS KOŘENÍ DUKKAH
110 g lískových oříšků
80 g sezamových semínek
2 lžíce koriandrových semínek
2 lžíce římského kmínu
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžička vločkové soli
panenský olivový olej
NA HUMMUS
2 avokáda
400g konzerva cizrny
1 lžíce tahini
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
skrojky citronu k podávání
4 libanonské placky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Oříšky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je ve vyhřáté troubě 3–4 minuty. Pak je přesypte do utěrky a odrhněte z nich slupky. Očištěné oříšky dejte do mixéru a několika pulsy je rozdrťte a nahrubo umelte. Přesuňte je do misky.

Rozehřejte pánev a opečte na ní dozlatova sezamová semínka. Pak je přidejte k oříškům do misky. V pánvi opražte koriandr a kmín – stačí 1–2 minuty, aby se koření rozvonělo a začalo praskat. Podrťte ho v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu, přidejte pepř, sůl a směs oříšků se sezamem. Uskladněte ve vzduchotěsné nádobě.

Avokádo, cizrnu, tahini, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř rozmixujte dohladka. Hotový hummus navršte na nasucho opečené libanonské placky, posypte drobením dukkah, pokapejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.albert

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus z avokáda s kořením Dukkah

Příloha Snadné Magazín 4/2016
(0)

Co budete potřebovat

NA SMĚS KOŘENÍ DUKKAH
110 g lískových oříšků
80 g sezamových semínek
2 lžíce koriandrových semínek
2 lžíce římského kmínu
2 lžičky čerstvě mletého pepře
1 lžička vločkové soli
panenský olivový olej
NA HUMMUS
2 avokáda
400g konzerva cizrny
1 lžíce tahini
2 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
skrojky citronu k podávání
4 libanonské placky

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Oříšky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a opékejte je ve vyhřáté troubě 3–4 minuty. Pak je přesypte do utěrky a odrhněte z nich slupky. Očištěné oříšky dejte do mixéru a několika pulsy je rozdrťte a nahrubo umelte. Přesuňte je do misky.

Rozehřejte pánev a opečte na ní dozlatova sezamová semínka. Pak je přidejte k oříškům do misky. V pánvi opražte koriandr a kmín – stačí 1–2 minuty, aby se koření rozvonělo a začalo praskat. Podrťte ho v hmoždíři nebo v mlýnku na kávu, přidejte pepř, sůl a směs oříšků se sezamem. Uskladněte ve vzduchotěsné nádobě.

Avokádo, cizrnu, tahini, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř rozmixujte dohladka. Hotový hummus navršte na nasucho opečené libanonské placky, posypte drobením dukkah, pokapejte olejem. Podávejte se skrojky citronu.albert

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Šmoulí cuketové placičky s...
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou

Inspirujte se podobnými recepty