Hruškový koláč s vanilkovým medem
Ingredience
250 g | lučiny |
250 g | polotučného tvarohu |
55 g | krupicového cukru + 1 lžíce navíc |
35 g | rozinek |
1 | lžíce jemně nastrouhané citronové kůry |
1 | lžička vanilkového cukru |
1 | vejce |
500 g | listového těsta |
2 | hrušky, na tenké plátky |
50 g | másla, rozpuštěného |
175 g | medu |
1 | vanilkový lusk, rozpůlený, semínka vydlabaná |
moučkový cukr k posypání |
Postup přípravy
1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY