×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hruškový koláč s vanilkovým medem

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Co budete potřebovat

250 g lučiny
250 g polotučného tvarohu
55 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
35 g rozinek
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
1 lžička vanilkového cukru
1 vejce
500 g listového těsta
2 hrušky, na tenké plátky
50 g másla, rozpuštěného
175 g medu
1 vanilkový lusk, rozpůlený, semínka vydlabaná
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

250 g lučiny
250 g polotučného tvarohu
55 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
35 g rozinek
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
1 lžička vanilkového cukru
1 vejce
500 g listového těsta
2 hrušky, na tenké plátky
50 g másla, rozpuštěného
175 g medu
1 vanilkový lusk, rozpůlený, semínka vydlabaná
moučkový cukr k posypání

Jak na to?

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty