Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g lučiny
250 g polotučného tvarohu
55 g krupicového cukru + 1 lžíce navíc
35 g rozinek
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
1 lžička vanilkového cukru
1 vejce
500 g listového těsta
2 hrušky, na tenké plátky
50 g másla, rozpuštěného
175 g medu
1 vanilkový lusk, rozpůlený, semínka vydlabaná
moučkový cukr k posypání

Postup přípravy

1. Na tvarohovou náplň smíchejte prvních sedm ingrediencí. Listové těsto rozválejte na pečicím papíře do obdélníku 35 x 25 cm a společně přeneste na plech. Konce těsta mírně zarolujte dovnitř. Na těsto rozprostřete tvarohovou náplň a uhlaďte ji. Navrch vyskládejte plátky neloupaných hrušek – jeden přes druhý, potřete máslem a posypte lžící cukru navíc. V troubě vyhřáté na 200 °C pečte dvacet minut dozlatova.
2. Mezitím udělejte vanilkový med. Med dejte do rendlíku, z lusku vydlabejte dřeň a vmíchejte ji k medu, do medu ponořte i lusk a na mírném plameni zahřívejte až k varu. Vařte dvě minuty, odstavte z ohně, lusk vyjměte.
3. Koláč podávejte posypaný moučkovým cukrem a zakapaný medem.

Pomohl vám recept?
8hodnocení4

Další videorecepty