
Hruškový koláč s ořechy

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Mouka pohanková BIO 240 g
- Mandle loupané 180 g
- Sůl
- Cukr kokosový 100 g
- Vejce 3 ks
- Hruška 3 ks
- Vlašské ořechy 125 g
- Povidla hrušková 250 g
- Mandle plátky 25 g
- Skořice mletá 1/2 člž
- Máslo 250 g
- Mouka pohanková BIO 240 g
- Mandle loupané 180 g
- Sůl
- Cukr kokosový 100 g
- Vejce 3 ks
- Hruška 3 ks
- Vlašské ořechy 125 g
- Povidla hrušková 250 g
- Mandle plátky 25 g
- Skořice mletá 1/2 člž
- Máslo 250 g
Příprava
- 1Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.
- 2Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.
- 3Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.
- 4Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.
- 5Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.
- 6Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.
- 1Do mísy prosejte 200 g pohankové mouky a mandle namelte na jemnou moučku. Odeberte z ní 60 g a přidejte k pohankové mouce i se špetkou soli a 30 g kokosového cukru. Přidejte na kostičky nakrájených 125 g studeného másla a uhněťte na sypkou drobenku.
- 2Přidejte 2 žloutky a promíchejte. Těsto vyklopte na pracovní desku a rychle zapracujte. Pak jej zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 1 hodinu odležet v lednici.
- 3Hrušky omyjte, oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a vykrojte jádřince. Vložte do rendlíku a zalijte vodou, aby se hrušky ponořily. Přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte do poloměkka cca 6 minut. Pak je slijte a nechte zcela vychladnout. Poté je nakrojte do vějířku.
- 4Zbylé měkké máslo utřete spolu se zbytkem kokosového cukru. Zašlehejte vejce a 2 zbylé bílky. Přidejte zbytek mandlové moučky, mleté vlašské ořechy a skořici. Vše stěrkou dobře promíchejte.
- 5Těsto rozválejte na stole poprášeném zbytkem pohankové mouky a vyválejte na tloušťku 4 mm. Opatrně placku přendejte do koláčové formy s vyjímatelným dnem o průměru 24 cm. Těsto vytlačte do krajů, přebytečné kraje odkrojte nožíkem.
- 6Těsto potřete hruškovými povidly a na ně rozetřete ořechovou náplň. Navrch rozložte hrušky. Posypte mandlovými plátky a pečte v troubě předehřáté na 175 °C asi 40 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout, než budete koláč vyndávat z formy.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.