×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškový koláč s mandlovou náplní

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Co budete potřebovat

Těsto
160 g hladké mouky
70 g cukru
špetka soli
110 g studeného másla
1 vejce
Náplň
50 g změklého másla
100 g cukru
2 vejce
160 g mletých mandlí
3 hrušky
1 lžíce mandlových plátků

Jak na to?

Sypké ingredience na těsto smíchejte a propracujte se studeným máslem na sypkou směs připomínající drobenku. Pak zapracujte také vejce. Zabalte a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte a prsty namačkejte do koláčové formy vymazané máslem. Dno několikrát propíchněte vidličkou a čtvrt hodiny pečte.
Na náplň vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Vmíchejte vejce a nakonec i mleté mandle. Naplňte do upečeného korpusu, uhlaďte a ozdobte půlkami oloupaných hrušek s vydlabaným jádřincem. Vraťte do trouby a pečte dalších 50–60 minut. Před nakrájením nechte úplně vychladnout a posypte plátky mandlí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (3)
Tento koláč je jako stvořený pro podzimní setkání s šálkem dobrého čaje. Má jemnou vyváženou chuť a sladce voní.

Co budete potřebovat

Těsto
160 g hladké mouky
70 g cukru
špetka soli
110 g studeného másla
1 vejce
Náplň
50 g změklého másla
100 g cukru
2 vejce
160 g mletých mandlí
3 hrušky
1 lžíce mandlových plátků

Jak na to?

Sypké ingredience na těsto smíchejte a propracujte se studeným máslem na sypkou směs připomínající drobenku. Pak zapracujte také vejce. Zabalte a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte a prsty namačkejte do koláčové formy vymazané máslem. Dno několikrát propíchněte vidličkou a čtvrt hodiny pečte.
Na náplň vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Vmíchejte vejce a nakonec i mleté mandle. Naplňte do upečeného korpusu, uhlaďte a ozdobte půlkami oloupaných hrušek s vydlabaným jádřincem. Vraťte do trouby a pečte dalších 50–60 minut. Před nakrájením nechte úplně vychladnout a posypte plátky mandlí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty