
Hruškový koláč s mandlovou náplní
Tento koláč je jako stvořený pro podzimní setkání s šálkem dobrého čaje. Má jemnou vyváženou chuť a sladce voní.
Postup přípravy
Sypké ingredience na těsto smíchejte a propracujte se studeným máslem na sypkou směs připomínající drobenku. Pak zapracujte také vejce. Zabalte a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte a prsty namačkejte do koláčové formy vymazané máslem. Dno několikrát propíchněte vidličkou a čtvrt hodiny pečte.
Na náplň vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Vmíchejte vejce a nakonec i mleté mandle. Naplňte do upečeného korpusu, uhlaďte a ozdobte půlkami oloupaných hrušek s vydlabaným jádřincem. Vraťte do trouby a pečte dalších 50–60 minut. Před nakrájením nechte úplně vychladnout a posypte plátky mandlí.
Pomohl vám recept?
24hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod