Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hruškový koláč s mandlovou náplní

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Tento koláč je jako stvořený pro podzimní setkání s šálkem dobrého čaje. Má jemnou vyváženou chuť a sladce voní.

Ingredience

Těsto
160 g hladké mouky
70 g cukru
špetka soli
110 g studeného másla
1 vejce
Náplň
50 g změklého másla
100 g cukru
2 vejce
160 g mletých mandlí
3 hrušky
1 lžíce mandlových plátků

Postup přípravy

Sypké ingredience na těsto smíchejte a propracujte se studeným máslem na sypkou směs připomínající drobenku. Pak zapracujte také vejce. Zabalte a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte a prsty namačkejte do koláčové formy vymazané máslem. Dno několikrát propíchněte vidličkou a čtvrt hodiny pečte.
Na náplň vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Vmíchejte vejce a nakonec i mleté mandle. Naplňte do upečeného korpusu, uhlaďte a ozdobte půlkami oloupaných hrušek s vydlabaným jádřincem. Vraťte do trouby a pečte dalších 50–60 minut. Před nakrájením nechte úplně vychladnout a posypte plátky mandlí.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty