×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškový koláč s mandlovou náplní

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Co budete potřebovat

Těsto
160 g hladké mouky
70 g cukru
špetka soli
110 g studeného másla
1 vejce
Náplň
50 g změklého másla
100 g cukru
2 vejce
160 g mletých mandlí
3 hrušky
1 lžíce mandlových plátků

Jak na to?

Sypké ingredience na těsto smíchejte a propracujte se studeným máslem na sypkou směs připomínající drobenku. Pak zapracujte také vejce. Zabalte a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte a prsty namačkejte do koláčové formy vymazané máslem. Dno několikrát propíchněte vidličkou a čtvrt hodiny pečte.
Na náplň vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Vmíchejte vejce a nakonec i mleté mandle. Naplňte do upečeného korpusu, uhlaďte a ozdobte půlkami oloupaných hrušek s vydlabaným jádřincem. Vraťte do trouby a pečte dalších 50–60 minut. Před nakrájením nechte úplně vychladnout a posypte plátky mandlí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškový koláč s mandlovou náplní

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 8
(0)
Tento koláč je jako stvořený pro podzimní setkání s šálkem dobrého čaje. Má jemnou vyváženou chuť a sladce voní.

Co budete potřebovat

Těsto
160 g hladké mouky
70 g cukru
špetka soli
110 g studeného másla
1 vejce
Náplň
50 g změklého másla
100 g cukru
2 vejce
160 g mletých mandlí
3 hrušky
1 lžíce mandlových plátků

Jak na to?

Sypké ingredience na těsto smíchejte a propracujte se studeným máslem na sypkou směs připomínající drobenku. Pak zapracujte také vejce. Zabalte a dejte na půl hodiny vychladit do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte a prsty namačkejte do koláčové formy vymazané máslem. Dno několikrát propíchněte vidličkou a čtvrt hodiny pečte.
Na náplň vyšlehejte změklé máslo s cukrem do pěny. Vmíchejte vejce a nakonec i mleté mandle. Naplňte do upečeného korpusu, uhlaďte a ozdobte půlkami oloupaných hrušek s vydlabaným jádřincem. Vraťte do trouby a pečte dalších 50–60 minut. Před nakrájením nechte úplně vychladnout a posypte plátky mandlí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat