Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g hořké čokolády (70 %)
200 g smetany ke šlehání (30 %)
100 g másla
2 lžíce brandy
1⁄2 lžičky mořské soli
50 g holandského kakaa

Postup přípravy

1. Čokoládu rozlámejte a rozpusťte ve vodní lázni. Smetanu přiveďte k varu a postupně ji zapracujte stěrkou do rozpuštěné čokolády. Nechte asi 10 minut zchladnout.
2. Ke směsi přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo, brandy, sůl a promixujte tyčovým mixérem do hladké a lesklé konzistence. Překryjte misku fólií a dejte na hodinu vychladit do lednice.
3. Ze studené směsi vykrajujte malou lžičkou hrudky
a obalujte je v kakau. Skladujte v plechové dóze v chladu, vydrží vám až 10 dní.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty