
Čokoládová tartaletka

Velmi snadné
Více než 60 minut
2/5
Francouzská
Dezert
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo 100 g
- Kakao holandské 20 g
- Sušenky grahamové 240 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
- Čokoláda mléčná 300 g
- Ořechy kešu přírodní 1 hrs.
- Sůl 1 člž
- Máslo 100 g
- Kakao holandské 20 g
- Sušenky grahamové 240 g
- Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
- Čokoláda mléčná 300 g
- Ořechy kešu přírodní 1 hrs.
- Sůl 1 člž
Příprava
- 1V sekáčku rozemelte 240 g grahamových sušenek najemno. Přesypte je do mísy, přidejte 20 g kakaa a 100 g rozpuštěného másla. Směs dobře promíchejte na lepivé těsto.
- 2Formu o velikosti 25 × 12 cm vyložte pečicím papírem. Do formy pomocí prstů vytlačte rovnoměrně těsto na dno i boky formy. Krustu pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pak nechte zcela zchladnout.
- 3Do misky nalámejte 240 g čokolády Delicata a přilijte 250 ml smetany. Vše spolu zahřejte nad vodní lázní a stěrkou vymíchejte na hladkou polevu. Směs nalijte do upečeného korpusu a stěrkou uhlaďte. Hrst kešu ořechů opražte na rozpálené pánvi. Nechte vychladnout a rozkrojte oříšky na půlky. Připravenou tartaletku nechte hodinu vychladnout v lednici.
- 4Vychlazenou tartaletku vyndejte z formy a dozdobte zbylými 60 g nalámané čokolády Delicata, opraženými kešu oříšky a lžičkou hrubé soli. A teď už stačí jen zavřít oči a nechat se unést chutí.
- 1V sekáčku rozemelte 240 g grahamových sušenek najemno. Přesypte je do mísy, přidejte 20 g kakaa a 100 g rozpuštěného másla. Směs dobře promíchejte na lepivé těsto.
- 2Formu o velikosti 25 × 12 cm vyložte pečicím papírem. Do formy pomocí prstů vytlačte rovnoměrně těsto na dno i boky formy. Krustu pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pak nechte zcela zchladnout.
- 3Do misky nalámejte 240 g čokolády Delicata a přilijte 250 ml smetany. Vše spolu zahřejte nad vodní lázní a stěrkou vymíchejte na hladkou polevu. Směs nalijte do upečeného korpusu a stěrkou uhlaďte. Hrst kešu ořechů opražte na rozpálené pánvi. Nechte vychladnout a rozkrojte oříšky na půlky. Připravenou tartaletku nechte hodinu vychladnout v lednici.
- 4Vychlazenou tartaletku vyndejte z formy a dozdobte zbylými 60 g nalámané čokolády Delicata, opraženými kešu oříšky a lžičkou hrubé soli. A teď už stačí jen zavřít oči a nechat se unést chutí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.