1
V sekáčku rozemelte 240 g grahamových sušenek najemno. Přesypte je do mísy, přidejte 20 g kakaa a 100 g rozpuštěného másla. Směs dobře promíchejte na lepivé těsto.
2
Formu o velikosti 25 × 12 cm vyložte pečicím papírem. Do formy pomocí prstů vytlačte rovnoměrně těsto na dno i boky formy. Krustu pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pak nechte zcela zchladnout.
3
Do misky nalámejte 240 g čokolády Delicata a přilijte 250 ml smetany. Vše spolu zahřejte nad vodní lázní a stěrkou vymíchejte na hladkou polevu. Směs nalijte do upečeného korpusu a stěrkou uhlaďte. Hrst kešu ořechů opražte na rozpálené pánvi. Nechte vychladnout a rozkrojte oříšky na půlky. Připravenou tartaletku nechte hodinu vychladnout v lednici.
4
Vychlazenou tartaletku vyndejte z formy a dozdobte zbylými 60 g nalámané čokolády Delicata, opraženými kešu oříšky a lžičkou hrubé soli. A teď už stačí jen zavřít oči a nechat se unést chutí.
1
V sekáčku rozemelte 240 g grahamových sušenek najemno. Přesypte je do mísy, přidejte 20 g kakaa a 100 g rozpuštěného másla. Směs dobře promíchejte na lepivé těsto.
2
Formu o velikosti 25 × 12 cm vyložte pečicím papírem. Do formy pomocí prstů vytlačte rovnoměrně těsto na dno i boky formy. Krustu pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Pak nechte zcela zchladnout.
3
Do misky nalámejte 240 g čokolády Delicata a přilijte 250 ml smetany. Vše spolu zahřejte nad vodní lázní a stěrkou vymíchejte na hladkou polevu. Směs nalijte do upečeného korpusu a stěrkou uhlaďte. Hrst kešu ořechů opražte na rozpálené pánvi. Nechte vychladnout a rozkrojte oříšky na půlky. Připravenou tartaletku nechte hodinu vychladnout v lednici.
4
Vychlazenou tartaletku vyndejte z formy a dozdobte zbylými 60 g nalámané čokolády Delicata, opraženými kešu oříšky a lžičkou hrubé soli. A teď už stačí jen zavřít oči a nechat se unést chutí.