Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHříbkový krém
Albert logoAlbert logo
  • Hříbkový krém
Hříbkový krém

Hříbkový krém

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Vegetariánské
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 5 g
  • Cibule 1 ks
  • Hřiby 300 g
  • Brambory 2 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Kmín mletý 1 člž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Zakysaná smetana nízkotučná 1 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Chléb
  • Máslo 5 g
  • Cibule 1 ks
  • Hřiby 300 g
  • Brambory 2 ks
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Sůl
  • Kmín mletý 1 člž
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Zakysaná smetana nízkotučná 1 plž
  • Olej olivový 2 plž
  • Pepř
  • Chléb

Příprava

1
Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2
Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3
Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4
V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.
1
Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2
Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3
Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4
V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.