Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hříbkový krém

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Hříbkový krém

Co budete potřebovat

1 cibule
300–400 g čerstvých hříbků
2 střední brambory
2 lžíce slunečnicového oleje
5 g másla
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření
pepř
1 hrst pažitky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce Zakysané svěží (8 %)
topinky

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2. Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3. Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4. V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hříbkový krém

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Magazín 10/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 cibule
300–400 g čerstvých hříbků
2 střední brambory
2 lžíce slunečnicového oleje
5 g másla
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření
pepř
1 hrst pažitky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce Zakysané svěží (8 %)
topinky

Jak na to?

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2. Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3. Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4. V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty