
Hříbkový krém
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2. Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3. Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4. V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.
Pomohl vám recept?
11hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod