Hříbkový krém
Ingredience
1 | cibule |
300–400 g | čerstvých hříbků |
2 | střední brambory |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
5 g | másla |
sůl | |
1 | lžička mletého kmínu |
1 l | zeleninového vývaru |
100 ml | smetany na vaření |
pepř | |
1 | hrst pažitky |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | lžíce Zakysané svěží (8 %) |
topinky |
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2. Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3. Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4. V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY