Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 cibule
300–400 g čerstvých hříbků
2 střední brambory
2 lžíce slunečnicového oleje
5 g másla
sůl
1 lžička mletého kmínu
1 l zeleninového vývaru
100 ml smetany na vaření
pepř
1 hrst pažitky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce Zakysané svěží (8 %)
topinky

Postup přípravy

1. Cibuli nakrájejte nadrobno, houby ěočistěte a pokrájejte na větší kousky pár nejhezčích si dejte stranou na ozdobu, brambory oloupejte a rozkrájejte na kostičky.
2. Ve středním hrnci rozehřejte olej s kouskem másla. Vsypte cibuli a restujte dosklovata. Přidejte hříbky, osolte, posypte kmínem a opečte dozlatova. Nakonec přisypte brambory. Ještě minutu opékejte a podlijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
3. Odstavte, přilijte smetanu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Dle chuti dosolte a opepřete.
4. V malé pánvi na kousku másla opečte pár nejhezčích hříbků na ozdobu polévky. Pažitku nakrájejte nadrobno a promíchejte s olivovým olejem. Polévku servírujte se lžící Zakysané svěží, ozdobenou houbami a pažitkovým olejem.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty