Prodejny Albert jsou pro vás otevřené také v neděli. Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hrášková polévka se sýrovým chipsem

Inspirujte se podobnými recepty

Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...

Hrášková polévka se sýrovým chipsem

Co budete potřebovat

200 g zeleného hrachu
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1,5 l vody
250 g uzeného masa
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
1 lžička sušeného tymiánu
1⁄2 citronu
150 ml smetany na vaření (12 %)
sůl
120 g parmazánu
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Hrách omyjte a den předem namočte, poté sceďte.
2. Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, osmahněte na něm nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli a 2 stroužky nakrájeného oloupaného česneku. Přisypte hrách, podlijte vodou, vložte maso v celku a koření. Na mírném ohni vařte 45 minut.
3. Maso s kořením vyjměte, vsypte nastrouhanou kůru a šťávu z citronu, rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou a dosolte.
4. Nastrouhaný parmazán promíchejte se zbylým rozmělněným česnekem a na plech vyložený pečicím papírem rozdělte do 6 hromádek. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Maso nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji dokřupava.
6. Polévku ozdobte petrželkou, uzeným masem a sýrovým chipsem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrášková polévka se sýrovým chipsem

Polévka Snadné Polévky Vánoce Bezlepkové Magazín 12/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

200 g zeleného hrachu
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1,5 l vody
250 g uzeného masa
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
1 lžička sušeného tymiánu
1⁄2 citronu
150 ml smetany na vaření (12 %)
sůl
120 g parmazánu
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Hrách omyjte a den předem namočte, poté sceďte.
2. Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, osmahněte na něm nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli a 2 stroužky nakrájeného oloupaného česneku. Přisypte hrách, podlijte vodou, vložte maso v celku a koření. Na mírném ohni vařte 45 minut.
3. Maso s kořením vyjměte, vsypte nastrouhanou kůru a šťávu z citronu, rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou a dosolte.
4. Nastrouhaný parmazán promíchejte se zbylým rozmělněným česnekem a na plech vyložený pečicím papírem rozdělte do 6 hromádek. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Maso nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji dokřupava.
6. Polévku ozdobte petrželkou, uzeným masem a sýrovým chipsem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka...
Hustá rybí polévka ze tří...
Hustá rybí polévka ze tří...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...

Inspirujte se podobnými recepty