Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hrášková polévka se sýrovým chipsem

Hrášková polévka se sýrovým chipsem

Ingredience

200 g zeleného hrachu
4 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1,5 l vody
250 g uzeného masa
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
1 lžička sušeného tymiánu
1⁄2 citronu
150 ml smetany na vaření (12 %)
sůl
120 g parmazánu
1 hrst hladkolisté petrželky

Postup přípravy

1. Hrách omyjte a den předem namočte, poté sceďte.
2. Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, osmahněte na něm nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli a 2 stroužky nakrájeného oloupaného česneku. Přisypte hrách, podlijte vodou, vložte maso v celku a koření. Na mírném ohni vařte 45 minut.
3. Maso s kořením vyjměte, vsypte nastrouhanou kůru a šťávu z citronu, rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou a dosolte.
4. Nastrouhaný parmazán promíchejte se zbylým rozmělněným česnekem a na plech vyložený pečicím papírem rozdělte do 6 hromádek. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Maso nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji dokřupava.
6. Polévku ozdobte petrželkou, uzeným masem a sýrovým chipsem.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty