Hrášková polévka se sýrovým chipsem
Ingredience
200 g | zeleného hrachu |
4 | lžíce rostlinného oleje |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
1,5 l | vody |
250 g | uzeného masa |
2 | bobkové listy |
5 | kuliček nového koření |
6 | kuliček celého pepře |
1 | lžička sušeného tymiánu |
1⁄2 | citronu |
150 ml | smetany na vaření (12 %) |
sůl | |
120 g | parmazánu |
1 | hrst hladkolisté petrželky |
Postup přípravy
1. Hrách omyjte a den předem namočte, poté sceďte.
2. Ve větším hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, osmahněte na něm nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli a 2 stroužky nakrájeného oloupaného česneku. Přisypte hrách, podlijte vodou, vložte maso v celku a koření. Na mírném ohni vařte 45 minut.
3. Maso s kořením vyjměte, vsypte nastrouhanou kůru a šťávu z citronu, rozmixujte dohladka. Zjemněte smetanou a dosolte.
4. Nastrouhaný parmazán promíchejte se zbylým rozmělněným česnekem a na plech vyložený pečicím papírem rozdělte do 6 hromádek. Pečte 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Maso nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji dokřupava.
6. Polévku ozdobte petrželkou, uzeným masem a sýrovým chipsem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY