×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrášková polévka s česnekovým toastem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Hrášková polévka s česnekovým toastem

Co budete potřebovat

2 lžíce rozpuštěného másla 
+ 30 g másla do polévky
2 stroužky česneku
500 g mraženého hrášku
1 l zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu)
4 větvičky máty
1 a ½ lžičky soli
1 malá světlá bagetka
čerstvě mletý pepř
4 lžíce kefíru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 100 °C gril. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte.
Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír. Dejte péct na pět minut dozlatova.
Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrášková polévka s česnekovým toastem

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Máta Magazín 4/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Nádherně zelená polévka, která je hotová během 15 minut. Jemná a sladká chuť hrášku potěší velké i malé strávníky.

Co budete potřebovat

2 lžíce rozpuštěného másla 
+ 30 g másla do polévky
2 stroužky česneku
500 g mraženého hrášku
1 l zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu)
4 větvičky máty
1 a ½ lžičky soli
1 malá světlá bagetka
čerstvě mletý pepř
4 lžíce kefíru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 100 °C gril. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte.
Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír. Dejte péct na pět minut dozlatova.
Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.