×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrášková polévka s česnekovým toastem

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Hrášková polévka s česnekovým toastem

Co budete potřebovat

2 lžíce rozpuštěného másla 
+ 30 g másla do polévky
2 stroužky česneku
500 g mraženého hrášku
1 l zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu)
4 větvičky máty
1 a ½ lžičky soli
1 malá světlá bagetka
čerstvě mletý pepř
4 lžíce kefíru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 100 °C gril. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte.
Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír. Dejte péct na pět minut dozlatova.
Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrášková polévka s česnekovým toastem

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 4/2018
Průměrné hodnocení 5 (1)
Nádherně zelená polévka, která je hotová během 15 minut. Jemná a sladká chuť hrášku potěší velké i malé strávníky.

Co budete potřebovat

2 lžíce rozpuštěného másla 
+ 30 g másla do polévky
2 stroužky česneku
500 g mraženého hrášku
1 l zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujónu)
4 větvičky máty
1 a ½ lžičky soli
1 malá světlá bagetka
čerstvě mletý pepř
4 lžíce kefíru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 100 °C gril. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte.
Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír. Dejte péct na pět minut dozlatova.
Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty