
Hrášková polévka s česnekovým toastem
Nádherně zelená polévka, která je hotová během 15 minut. Jemná a sladká chuť hrášku potěší velké i malé strávníky.

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Polévka
Ingredience
Složení 4 porce
- Hrášek mražený 500 g
- Česnek 2 strouž.
- Vývar zeleninový 1 l
- Pepř
- Máta 4 snít.
- Sůl 1,5 člž
- Kefír 4 plž
- Máslo 2 plž
- Bagetka světlá
- Hrášek mražený 500 g
- Česnek 2 strouž.
- Vývar zeleninový 1 l
- Pepř
- Máta 4 snít.
- Sůl 1,5 člž
- Kefír 4 plž
- Máslo 2 plž
- Bagetka světlá
Příprava
- 1Předehřejte troubu na 100 °C gril. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
- 2Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte.
- 3Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír. Dejte péct na pět minut dozlatova.
- 4Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.
- 1Předehřejte troubu na 100 °C gril. Na másle zlehka orestujte najemno nakrájený česnek.
- 2Přidejte hrášek, trochu promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte mátu, osolte a pět minut vařte.
- 3Mezitím vyložte plech pečicím papírem. Bagetu nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte na papír. Dejte péct na pět minut dozlatova.
- 4Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Servírujte ozdobenou čerstvě mletým pepřem, toasty, lžící kefíru a lístkem máty.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.