×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrášková kaše s kukuřičnými plackami

Další recepty a články

Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Červená čočka a krůta s...
Červená čočka a...
Červená čočka a krůta s...
Červená čočka a krůta s...
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a...
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur

Hrášková kaše s kukuřičnými plackami

Co budete potřebovat

placky:
1 balení mražené kukuřice
½ sladké bílé cibule
1 kapie
2 vejce
4 polévkové lžíce polenty
sůl
slunečnicový olej
kaše:
2 balení mraženého hrášku
1 lžíce másla

Jak na to?

Polovinu rozmražené kukuřice rozmixujte a smíchejte s druhou polovinou, přidejte jemně nasekanou cibuli a kapii, dvě vejce, polentu a sůl. Směs na placky nechte proležet, než připravíte hráškovou kaši.
Hrášek pět minut povařte v osolené vodě, pak rozmixujte s hrnkem vařící vody, ve které se vařil, a lžící másla. Dochuťte podle potřeby solí a zakryjte v hrnci nejdříve utěrkou a pak pokličkou.
Rozpalte pánev a polévkovou lžící na oleji rozprostřete těsto na kukuřičné placky. Opečte po obou stranách a servírujte s kaší a hoblinou másla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrášková kaše s kukuřičnými plackami

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Rychle, zdravě, s nápadem Magazín 4/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (21)

Co budete potřebovat

placky:
1 balení mražené kukuřice
½ sladké bílé cibule
1 kapie
2 vejce
4 polévkové lžíce polenty
sůl
slunečnicový olej
kaše:
2 balení mraženého hrášku
1 lžíce másla

Jak na to?

Polovinu rozmražené kukuřice rozmixujte a smíchejte s druhou polovinou, přidejte jemně nasekanou cibuli a kapii, dvě vejce, polentu a sůl. Směs na placky nechte proležet, než připravíte hráškovou kaši.
Hrášek pět minut povařte v osolené vodě, pak rozmixujte s hrnkem vařící vody, ve které se vařil, a lžící másla. Dochuťte podle potřeby solí a zakryjte v hrnci nejdříve utěrkou a pak pokličkou.
Rozpalte pánev a polévkovou lžící na oleji rozprostřete těsto na kukuřičné placky. Opečte po obou stranách a servírujte s kaší a hoblinou másla.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Červená čočka a krůta s...
Červená čočka a krůta s...
Červená čočka a krůta s...
Červená čočka a krůta s...
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur

Inspirujte se podobnými recepty