×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrachová polévka
nad 60 minut , Polévka , Velmi snadné , Česká , Vaření ,

Hrachová polévka

Co budu potřebovat

500 g sušeného neloupaného hrachu
kousek předvařeného uzeného masa
1 cibule
6 hřebíčků
2 bobkové listy
1–2 mrkve
3 lžíce másla
1 lžička majoránky
2–3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na krutony
6 rohlíků
máslo
2–3 hrsti nasekaných bylinek (tymiánu, petrželky, majoránky)

Jak na to?

Hrách přes noc namočte do vody. Pak jej sceďte, propláchněte ve studené vodě, a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso pokrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhané mrkve osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutony. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šunka s marmeládovou glazurou

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Houbový kuba s praženými ořechy podle babičky

    Vegetariánské 45 minut
  • Vinná klobása s křenovou kaší

    Hlavní chod 60 minut