
Hrachová polévka
Hrachovka se dříve servírovala na Štědrý den, než ustoupila dnešní rybí polévce. Pokud pochoutce z kapra neholdujete, ale chybí vám u vánoční večeře polévka, uvařte naši hrachovou. Připravuje se z neloupaného hrášku, takže ani nestrávíte věčnost přípravou.
Postup přípravy
Hrách přes noc namočte do vody. Pak jej sceďte, propláchněte ve studené vodě, a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso pokrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhané mrkve osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutony. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.
Pomohl vám recept?
96hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod