×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hrachová polévka

Další recepty a články

Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou...
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s...
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr

Hrachová polévka

Co budete potřebovat

500 g sušeného neloupaného hrachu
kousek předvařeného uzeného masa
1 cibule
6 hřebíčků
2 bobkové listy
1–2 mrkve
3 lžíce másla
1 lžička majoránky
2–3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na krutony
6 rohlíků
máslo
2–3 hrsti nasekaných bylinek (tymiánu, petrželky, majoránky)

Jak na to?

Hrách přes noc namočte do vody. Pak jej sceďte, propláchněte ve studené vodě, a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso pokrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhané mrkve osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutony. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Vánoční menu Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4.2 (39)

Co budete potřebovat

500 g sušeného neloupaného hrachu
kousek předvařeného uzeného masa
1 cibule
6 hřebíčků
2 bobkové listy
1–2 mrkve
3 lžíce másla
1 lžička majoránky
2–3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na krutony
6 rohlíků
máslo
2–3 hrsti nasekaných bylinek (tymiánu, petrželky, majoránky)

Jak na to?

Hrách přes noc namočte do vody. Pak jej sceďte, propláchněte ve studené vodě, a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso pokrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhané mrkve osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutony. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Šunka s marmeládovou glazurou
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Houbový kuba s praženými...
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Vinná klobása s křenovou kaší
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr
Obalovaný kapr

Inspirujte se podobnými recepty