×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrachová polévka

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hrachová polévka

Co budete potřebovat

500 g sušeného neloupaného hrachu
kousek předvařeného uzeného masa
1 cibule
6 hřebíčků
2 bobkové listy
1–2 mrkve
3 lžíce másla
1 lžička majoránky
2–3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na krutony
6 rohlíků
máslo
2–3 hrsti nasekaných bylinek (tymiánu, petrželky, majoránky)

Jak na to?

Hrách přes noc namočte do vody. Pak jej sceďte, propláchněte ve studené vodě, a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso pokrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhané mrkve osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutony. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Vánoční menu , Majoránka , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (53)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Hrachovka se dříve servírovala na Štědrý den, než ustoupila dnešní rybí polévce. Pokud pochoutce z kapra neholdujete, ale chybí vám u vánoční večeře polévka, uvařte naši hrachovou. Připravuje se z neloupaného hrášku, takže ani nestrávíte věčnost přípravou.

Co budete potřebovat

500 g sušeného neloupaného hrachu
kousek předvařeného uzeného masa
1 cibule
6 hřebíčků
2 bobkové listy
1–2 mrkve
3 lžíce másla
1 lžička majoránky
2–3 stroužky česneku
sůl
pepř
Na krutony
6 rohlíků
máslo
2–3 hrsti nasekaných bylinek (tymiánu, petrželky, majoránky)

Jak na to?

Hrách přes noc namočte do vody. Pak jej sceďte, propláchněte ve studené vodě, a zalijte asi 2,5 litry čisté studené vody. Přidejte uzené maso, jednu cibuli s napíchanými hřebíčky a rovněž bobkové listy. Vařte asi 1 hodinu. Vyndejte maso, cibuli i bobkové listy. Cibuli a listy vyhoďte, maso pokrájejte. Polovinu polévky odlijte a rozmixujte tyčovým mixérem, pak opět spojte dohromady. Na hrubé straně struhadla nastrouhané mrkve osmahněte na másle a přidejte do polévky. Vmíchejte rovněž majoránku a česnek a polévku dochuťte solí a pepřem. Podávejte s kousky masa a krutony. Na krutony pokrájejte rohlíky na kostičky a dozlatova je opečte na másle. Na posledních pár minut k nim nasypte i bylinky.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.