Hovězí vývar se strouháním
Ingredience
1 kg | hovězích kostí (s trochou masa) |
2 | mrkve, 1 petržel, kousek celeru |
1 | cibule |
1 | bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře |
kousek pórku | |
kousek másla | |
svazek pažitky, nasekané | |
Na strouhání | |
---|---|
1 | lžíce mléka |
1 | vejce |
2 | lžíce hladké mouky |
po špetce soli a muškátového oříšku | |
1 | lžíce petrželky, nadrobno nasekané |
Postup přípravy
Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupanou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočátku sbírejte tvořící se pěnu. Na posledních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev oloupejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY