×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí vývar se strouháním
nad 60 minut , Polévka , Snadné , Česká ,

Hovězí vývar se strouháním

Co budu potřebovat

1 kg hovězích kostí (s trochou masa)
2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
1 bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře
kousek pórku
kousek másla
svazek pažitky, nasekané
Na strouhání
1 lžíce mléka Nyní v akci
1 vejce Nyní v akci
2 lžíce hladké mouky
po špetce soli a muškátového oříšku
1 lžíce petrželky, nadrobno nasekané

Jak na to?

Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupa­nou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém pla­meni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočát­ku sbírejte tvořící se pěnu. Na posled­ních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev olou­pejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj