Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg hovězích kostí (s trochou masa)
2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
1 bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře
kousek pórku
kousek másla
svazek pažitky, nasekané
Na strouhání
1 lžíce mléka
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
po špetce soli a muškátového oříšku
1 lžíce petrželky, nadrobno nasekané

Postup přípravy

Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupa­nou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém pla­meni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočát­ku sbírejte tvořící se pěnu. Na posled­ních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev olou­pejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty