×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí vývar se strouháním

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Hovězí vývar se strouháním

Co budete potřebovat

1 kg hovězích kostí (s trochou masa)
2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
1 bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře
kousek pórku
kousek másla
svazek pažitky, nasekané
Na strouhání
1 lžíce mléka
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
po špetce soli a muškátového oříšku
1 lžíce petrželky, nadrobno nasekané

Jak na to?

Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupa­nou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém pla­meni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočát­ku sbírejte tvořící se pěnu. Na posled­ních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev olou­pejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí vývar se strouháním

Polévka Snadné Česká Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

1 kg hovězích kostí (s trochou masa)
2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
1 cibule
1 bobkový list, pár kuliček nového koření a pepře
kousek pórku
kousek másla
svazek pažitky, nasekané
Na strouhání
1 lžíce mléka
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
po špetce soli a muškátového oříšku
1 lžíce petrželky, nadrobno nasekané

Jak na to?

Hovězí kosti, 1 oloupanou mrkev, oloupa­nou petržel, oloupaný celer, neoloupanou, pouze přepůlenou cibuli, bobkový list, nové koření i pepř dejte do hrnce, zalijte 3–3,5 litru vody a nechte na slabém pla­meni pomalu táhnout alespoň dvě a půl hodiny, abyste získali silný vývar. Zpočát­ku sbírejte tvořící se pěnu. Na posled­ních 20 minut dejte do polévky i pórek. Sejměte z ohně, vyndejte maso i zeleninu a vývar přeceďte přes cedník vyložený utěrkou do čistého hrnce. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Mrkev, petržel i celer a cibuli vyhoďte, pórek pokrájejte a vraťte do polévky. Druhou mrkev olou­pejte a nakrájejte na drobno a osmažte ji na másle. Poté přidejte do polévky.
Udělejte strouhání: promíchjete všechny na něj potřebné ingredience do tužšího těsta. To pak přes struhadlo protlačujte do vroucí polévky. Pár minut provařte. Polévku podávejte ozdobenou nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty