
Hovězí steak s bylinkovým máslem

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 140 g
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Citronová šťáva
- Hovězí steak 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Chilli paprička 1 ks
- Máslo 140 g
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Citronová šťáva
- Hovězí steak 2 ks
- Česnek 2 strouž.
- Chilli paprička 1 ks
Příprava
- 1Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
- 2Nejprve si připravte hovězí steaky:
- 3Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
- 4Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
- 5Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
- 6Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
- 7Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
- 8Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
- 9Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
- 10Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.
- 1Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
- 2Nejprve si připravte hovězí steaky:
- 3Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
- 4Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
- 5Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
- 6Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
- 7Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
- 8Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
- 9Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
- 10Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.