ReceptyHovězí steak s bylinkovým máslem
Albert logo
  • Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Hovězí steak s bylinkovým máslem
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 140 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citronová šťáva
  • Hovězí steak 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Chilli paprička 1 ks
  • Máslo 140 g
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citronová šťáva
  • Hovězí steak 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Chilli paprička 1 ks

Příprava

  1. 1
    Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
  2. 2
    Nejprve si připravte hovězí steaky:
  3. 3
    Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
  4. 4
    Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
  5. 5
    Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
  6. 6
    Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
  7. 7
    Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
  8. 8
    Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
  9. 9
    Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
  10. 10
    Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.
  1. 1
    Na hovězím steaku si pochutná každý pořádný gurmán. Správné propečení a ochucení je základ. Propečení necháme na vás, ochucení zajistí tymiánové máslo.
  2. 2
    Nejprve si připravte hovězí steaky:
  3. 3
    Rozpalte pánev na sucho. Rozpalte i troubu na 150°C.
  4. 4
    Hovězí steaky potřete olivovým olejem. Olej si nalijte do dlaně a vmasírujte ho do masa.
  5. 5
    Vhoďte je na pánev a nechte ze všech stran zatáhnout, aby se vytvořila hnědá kůrčička. Poté je vyjměte z pánve a nechte 5 minut odpočinout.
  6. 6
    Steak vložte do pekáče a vložte do trouby zhruba na 12 minut. Poté pekáč vyjměte a nechte odpočinout přikrytý zhruba stejnou dobu, co byl v troubě.
  7. 7
    Mezitím, co se steaky dopékají, připravte si bylinkové máslo:
  8. 8
    Lístky tymiánu nasekejte najemno a v misce smíchejte s citronovou šťávou, rozmělněným česnekem a směs postupně a důkladně zašlehejte do změklého másla.
  9. 9
    Nakonec přidejte na kousky nasekanou chilli papričku.
  10. 10
    Máslo zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Pak jím ochuťte opečené steaky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.