×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí s mrkví a bramborami

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Hovězí s mrkví a bramborami

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
oříšek másla
1 cibule, nasekaná
hrst lístků šalvěje
800 g hovězího masa, nakrájeného
na 5cm kostky
sůl
hladká mouka na poprášení
6 mrkví, nakrájených na kostičky
2 pastináky, nakrájené na kostičky
3 lžíce rajčatového protlaku
750 ml hovězího vývaru
600 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 snítky čerstvého rozmarýnu,
odrhnuté
1 stroužek česneku, prolisovaný
chléb k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí s mrkví a bramborami

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
oříšek másla
1 cibule, nasekaná
hrst lístků šalvěje
800 g hovězího masa, nakrájeného
na 5cm kostky
sůl
hladká mouka na poprášení
6 mrkví, nakrájených na kostičky
2 pastináky, nakrájené na kostičky
3 lžíce rajčatového protlaku
750 ml hovězího vývaru
600 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 snítky čerstvého rozmarýnu,
odrhnuté
1 stroužek česneku, prolisovaný
chléb k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty