×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí s mrkví a bramborami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Hovězí s mrkví a bramborami

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
oříšek másla
1 cibule, nasekaná
hrst lístků šalvěje
800 g hovězího masa, nakrájeného
na 5cm kostky
sůl
hladká mouka na poprášení
6 mrkví, nakrájených na kostičky
2 pastináky, nakrájené na kostičky
3 lžíce rajčatového protlaku
750 ml hovězího vývaru
600 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 snítky čerstvého rozmarýnu,
odrhnuté
1 stroužek česneku, prolisovaný
chléb k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí s mrkví a bramborami

Snadné Rozmarýn , Rajče Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (28)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
oříšek másla
1 cibule, nasekaná
hrst lístků šalvěje
800 g hovězího masa, nakrájeného
na 5cm kostky
sůl
hladká mouka na poprášení
6 mrkví, nakrájených na kostičky
2 pastináky, nakrájené na kostičky
3 lžíce rajčatového protlaku
750 ml hovězího vývaru
600 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 snítky čerstvého rozmarýnu,
odrhnuté
1 stroužek česneku, prolisovaný
chléb k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty