
Hovězí s mrkví a bramborami
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
oříšek másla | |
1 | cibule, nasekaná |
hrst lístků šalvěje | |
800 g | hovězího masa, nakrájeného |
na 5cm kostky | |
sůl | |
hladká mouka na poprášení | |
6 | mrkví, nakrájených na kostičky |
2 | pastináky, nakrájené na kostičky |
3 | lžíce rajčatového protlaku |
750 ml | hovězího vývaru |
600 g | brambor, oloupaných |
a nakrájených na kostičky | |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu, |
odrhnuté | |
1 | stroužek česneku, prolisovaný |
chléb k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.
Pomohl vám recept?
44hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod