Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
oříšek másla
1 cibule, nasekaná
hrst lístků šalvěje
800 g hovězího masa, nakrájeného
na 5cm kostky
sůl
hladká mouka na poprášení
6 mrkví, nakrájených na kostičky
2 pastináky, nakrájené na kostičky
3 lžíce rajčatového protlaku
750 ml hovězího vývaru
600 g brambor, oloupaných
a nakrájených na kostičky
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 snítky čerstvého rozmarýnu,
odrhnuté
1 stroužek česneku, prolisovaný
chléb k podávání

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.

Pomohl vám recept?
44hodnocení4

Další videorecepty