Hovězí s mrkví a bramborami
Ingredience
3 | lžíce olivového oleje |
oříšek másla | |
1 | cibule, nasekaná |
hrst lístků šalvěje | |
800 g | hovězího masa, nakrájeného |
na 5cm kostky | |
sůl | |
hladká mouka na poprášení | |
6 | mrkví, nakrájených na kostičky |
2 | pastináky, nakrájené na kostičky |
3 | lžíce rajčatového protlaku |
750 ml | hovězího vývaru |
600 g | brambor, oloupaných |
a nakrájených na kostičky | |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
2 | snítky čerstvého rozmarýnu, |
odrhnuté | |
1 | stroužek česneku, prolisovaný |
chléb k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 160 °C. Olej a máslo rozehřejte ve větším kastrolu s ohnivzdornými uchy. Opečte cibuli a lístky šalvěje, směs míchejte 3–4 minuty. Maso osolte, poprašte moukou a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo – raději ho opékejte po částech, aby se nezačalo dusit.
Přidejte zeleninu s protlakem a také nechte chvilku opékat. Zalijte vývarem, vhoďte brambory, osolte a přiveďte k varu. Přikryjte pokličkou a směs přesuňte do předehřáté trouby.
Duste asi 3–4 hodiny, až bude maso měkké. Promíchejte citronovou kůru, rozmarýn a česnek, směsí ozdobte jídlo na talířích. Podávejte s čerstvým chlebem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY