×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí ragú s těstovinami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Hovězí ragú s těstovinami

Co budete potřebovat

1 kg hovězí kližky v celku, nakrájené
na 4 kusy
hladká mouka na obalení masa
60 ml olivového oleje
1 cibule, nakrájená na silnější plátky
3 stroužky česneku
250 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
400g plechovka cherry či krájených rajčat
4 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce krupicového cukru
sůl
čerstvě namletý pepř
400 g těstovin (makaronů, pappardelle nebo rigatoni)
2 hrsti bazalkových lístků
nastrouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Maso obalte v mouce, přebytečnou oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a odložte.
Stáhněte plamen, do hrnce dejte zbývající olej, cibuli a česnek a opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu. Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Pak pečte odklopené dalších 30 minut. Maso vyndejte z kastrolu a na prkýnku ho natrhejte pomocí dvou vidliček. Vraťte ho do omáčky a promíchejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do kastrolu s ragú, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané bazalkou a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí ragú s těstovinami

Hlavní chod Náročné Česká Bazalka , Rajče Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (29)

Co budete potřebovat

1 kg hovězí kližky v celku, nakrájené
na 4 kusy
hladká mouka na obalení masa
60 ml olivového oleje
1 cibule, nakrájená na silnější plátky
3 stroužky česneku
250 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
400g plechovka cherry či krájených rajčat
4 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce krupicového cukru
sůl
čerstvě namletý pepř
400 g těstovin (makaronů, pappardelle nebo rigatoni)
2 hrsti bazalkových lístků
nastrouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Maso obalte v mouce, přebytečnou oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a odložte.
Stáhněte plamen, do hrnce dejte zbývající olej, cibuli a česnek a opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu. Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Pak pečte odklopené dalších 30 minut. Maso vyndejte z kastrolu a na prkýnku ho natrhejte pomocí dvou vidliček. Vraťte ho do omáčky a promíchejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do kastrolu s ragú, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané bazalkou a parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty