Hovězí ragú s těstovinami
Ingredience
1 kg | hovězí kližky v celku, nakrájené |
na 4 kusy | |
hladká mouka na obalení masa | |
60 ml | olivového oleje |
1 | cibule, nakrájená na silnější plátky |
3 | stroužky česneku |
250 ml | suchého červeného vína |
500 ml | hovězího vývaru |
400g | plechovka cherry či krájených rajčat |
4 | bobkové listy |
2 | lžíce rajčatového protlaku |
1 | lžíce krupicového cukru |
sůl | |
čerstvě namletý pepř | |
400 g | těstovin (makaronů, pappardelle nebo rigatoni) |
2 | hrsti bazalkových lístků |
nastrouhaný parmazán k podávání |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. Maso obalte v mouce, přebytečnou oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a odložte.
Stáhněte plamen, do hrnce dejte zbývající olej, cibuli a česnek a opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu. Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Pak pečte odklopené dalších 30 minut. Maso vyndejte z kastrolu a na prkýnku ho natrhejte pomocí dvou vidliček. Vraťte ho do omáčky a promíchejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do kastrolu s ragú, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané bazalkou a parmazánem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY