×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí ragú s těstovinami

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Hovězí ragú s těstovinami

Co budete potřebovat

1 kg hovězí kližky v celku, nakrájené
na 4 kusy
hladká mouka na obalení masa
60 ml olivového oleje
1 cibule, nakrájená na silnější plátky
3 stroužky česneku
250 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
400g plechovka cherry či krájených rajčat
4 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce krupicového cukru
sůl
čerstvě namletý pepř
400 g těstovin (makaronů, pappardelle nebo rigatoni)
2 hrsti bazalkových lístků
nastrouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Maso obalte v mouce, přebytečnou oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a odložte.
Stáhněte plamen, do hrnce dejte zbývající olej, cibuli a česnek a opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu. Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Pak pečte odklopené dalších 30 minut. Maso vyndejte z kastrolu a na prkýnku ho natrhejte pomocí dvou vidliček. Vraťte ho do omáčky a promíchejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do kastrolu s ragú, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané bazalkou a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí ragú s těstovinami

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

1 kg hovězí kližky v celku, nakrájené
na 4 kusy
hladká mouka na obalení masa
60 ml olivového oleje
1 cibule, nakrájená na silnější plátky
3 stroužky česneku
250 ml suchého červeného vína
500 ml hovězího vývaru
400g plechovka cherry či krájených rajčat
4 bobkové listy
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce krupicového cukru
sůl
čerstvě namletý pepř
400 g těstovin (makaronů, pappardelle nebo rigatoni)
2 hrsti bazalkových lístků
nastrouhaný parmazán k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Maso obalte v mouce, přebytečnou oklepejte. V těžkém, nejlépe litinovém kastrolu rozpalte 2 lžíce oleje a maso na něm opékejte 2–3 minuty ze všech stran dohněda. Maso vyndejte z kastrolu a odložte.
Stáhněte plamen, do hrnce dejte zbývající olej, cibuli a česnek a opékejte 6–8 minut doměkka. Pak oheň znovu zesilte. Přilijte víno, přiveďte k varu a vařte 2–3 minuty, až se víno zredukuje na polovinu. Pak přidejte vývar, 250 ml vody, rajčata, bobkové listy, rajčatový protlak, cukr, osolte, opepřete a promíchejte.
Do kastrolu vraťte maso, přiklopte, přendejte do trouby a pečte 2 hodiny. Pak pečte odklopené dalších 30 minut. Maso vyndejte z kastrolu a na prkýnku ho natrhejte pomocí dvou vidliček. Vraťte ho do omáčky a promíchejte.
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte je, přidejte do kastrolu s ragú, osolte, opepřete a promíchejte. Podávejte posypané bazalkou a parmazánem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty