Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí ragů s rýží a olivami

Hovězí ragů s rýží a olivami

Ingredience

600 g hovězí zadní kýty
1 cibule
3 stroužky česneku
3 mrkve
190 g černých oliv
4 lžíce olivového oleje
1 lžička drceného kmínu
1 bobkový list
400 g sterilovaných drcených rajčat
100 ml suchého červeného vína
200 ml hovězího nebo zeleninového vývaru
Sůl a pepř
2 lžičky sušené bazalky
200 g rýže
1 hrst čerstvé bazalky

Postup přípravy

Hovězí nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno, mrkev a olivy na kolečka.
V pánvi vhodné do trouby opečte na oleji cibuli s česnekem. Vsypte maso, posypte kmínem, přidejte bobkový list a opečte ze všech stran. Vmíchejte mrkev a olivy. Podlijte rajčaty, vínem a vývarem. Osolte, opepřete, okořeňte bazalkou, přiklopte a pečte na 160 °C 2–2,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte.
Před koncem pečení uvařte rýži dle návodu na obalu.
Ragú s rýží podávejte posypané nakrájenou bazalkou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení5

Další videorecepty