
Hovězí ragů s rýží a olivami
Ingredience
600 g | hovězí zadní kýty |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
3 | mrkve |
190 g | černých oliv |
4 | lžíce olivového oleje |
1 | lžička drceného kmínu |
1 | bobkový list |
400 g | sterilovaných drcených rajčat |
100 ml | suchého červeného vína |
200 ml | hovězího nebo zeleninového vývaru |
Sůl a pepř | |
2 | lžičky sušené bazalky |
200 g | rýže |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
Hovězí nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno, mrkev a olivy na kolečka.
V pánvi vhodné do trouby opečte na oleji cibuli s česnekem. Vsypte maso, posypte kmínem, přidejte bobkový list a opečte ze všech stran. Vmíchejte mrkev a olivy. Podlijte rajčaty, vínem a vývarem. Osolte, opepřete, okořeňte bazalkou, přiklopte a pečte na 160 °C 2–2,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte.
Před koncem pečení uvařte rýži dle návodu na obalu.
Ragú s rýží podávejte posypané nakrájenou bazalkou.
Pomohl vám recept?
12hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod