Hovězí ragů s rýží a olivami
Ingredience
600 g | hovězí zadní kýty |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
3 | mrkve |
190 g | černých oliv |
4 | lžíce olivového oleje |
1 | lžička drceného kmínu |
1 | bobkový list |
400 g | sterilovaných drcených rajčat |
100 ml | suchého červeného vína |
200 ml | hovězího nebo zeleninového vývaru |
Sůl a pepř | |
2 | lžičky sušené bazalky |
200 g | rýže |
1 | hrst čerstvé bazalky |
Postup přípravy
Hovězí nakrájejte na kousky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno, mrkev a olivy na kolečka.
V pánvi vhodné do trouby opečte na oleji cibuli s česnekem. Vsypte maso, posypte kmínem, přidejte bobkový list a opečte ze všech stran. Vmíchejte mrkev a olivy. Podlijte rajčaty, vínem a vývarem. Osolte, opepřete, okořeňte bazalkou, přiklopte a pečte na 160 °C 2–2,5 hodiny doměkka. Občas promíchejte.
Před koncem pečení uvařte rýži dle návodu na obalu.
Ragú s rýží podávejte posypané nakrájenou bazalkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY