Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí ragú s paprikami

Hovězí ragú s paprikami

Ingredience

1,8 kg hovězího zadního
sůl, pepř
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sladké papriky Kotányi
180 g anglické slaniny
2 cibule
2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
3 lžíce třtinového cukru
1 červená paprika
5 stroužků česneku
3 lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
200 ml červeného vína
800 g krájených rajčat v plechovce
600 ml hovězího vývaru
150 ml vody
1 kg rýže Lagris

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na 3cm kostky, osolte a opepřete. Na lžíci oleje opečte po částech maso dozlatova, zaprašte paprikou, promíchejte a dejte stranou do velkého pekáčku.

Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji pomalu vypéct. Přidejte k masu.

Nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku smažte na mírném ohni 15 minut. Přidejte třtinový cukr, česnek, rajčatový protlak a bobkové listy. Chvíli společně smažte. Přidejte víno a nechte zredukovat na polovinu.

Zeleninu, rajčata z plechovky, vývar a 150 ml vody přidejte k masu. Osolte, opepřete a dejte do vyhřáté trouby. Pod pokličkou vařte 3 hodiny.

Chvíli před koncem uvařte rýži Lagris podle návodu.

Masové ragú servírujte s rýží.

TIP_ vylepšete si ragů přidáním papriky
VITAMIN C - přispívá k normální funkci imunitního systému

Pomohl vám recept?

Další videorecepty