
Hovězí ragú s paprikami
Ingredience
1,8 kg | hovězího zadního |
sůl, pepř | |
3 | lžíce olivového oleje |
1 | lžička sladké papriky Kotányi |
180 g | anglické slaniny |
2 | cibule |
2 | mrkve |
2 | stonky řapíkatého celeru |
3 | lžíce třtinového cukru |
1 | červená paprika |
5 | stroužků česneku |
3 | lžíce rajčatového protlaku |
2 | bobkové listy |
200 ml | červeného vína |
800 g | krájených rajčat v plechovce |
600 ml | hovězího vývaru |
150 ml | vody |
1 kg | rýže Lagris |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 160 °C. Maso nakrájejte na 3cm kostky, osolte a opepřete. Na lžíci oleje opečte po částech maso dozlatova, zaprašte paprikou, promíchejte a dejte stranou do velkého pekáčku.
Slaninu nakrájejte na kostičky a nechte ji pomalu vypéct. Přidejte k masu.
Nadrobno pokrájenou cibuli, mrkev, řapíkatý celer a červenou papriku smažte na mírném ohni 15 minut. Přidejte třtinový cukr, česnek, rajčatový protlak a bobkové listy. Chvíli společně smažte. Přidejte víno a nechte zredukovat na polovinu.
Zeleninu, rajčata z plechovky, vývar a 150 ml vody přidejte k masu. Osolte, opepřete a dejte do vyhřáté trouby. Pod pokličkou vařte 3 hodiny.
Chvíli před koncem uvařte rýži Lagris podle návodu.
Masové ragú servírujte s rýží.
TIP_ vylepšete si ragů přidáním papriky
VITAMIN C - přispívá k normální funkci imunitního systému