×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dušené hovězí na víně s brusinkami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Tip do kuchyně

 

Podávejte ideálně s bramborovou kaší a sklenkou dobrého červeného vína.

Co budete potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl AQ
1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové AQ, nakrájené na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje AQ
3 cibule AQ, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných
2 balení bramborové kaše AQ

Jak na to?

Chystáte slavnostní hostinu? Pak pro vás máme skvělý tip na dušené hovězí na červeném víně s brusinkami.

1) Mouku osolte a opepřete, nasypejte ji do plastového sáčku, přidejte maso a protřepte, aby se maso obalilo.

2) Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo kůrku.

3) Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli.

4) Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

5) Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl.

6) Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Hlavní chod Náročné Česká Dušení Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 3 (35)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ideálně s bramborovou kaší a sklenkou dobrého červeného vína.

Co budete potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl AQ
1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové AQ, nakrájené na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje AQ
3 cibule AQ, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných
2 balení bramborové kaše AQ

Jak na to?

Chystáte slavnostní hostinu? Pak pro vás máme skvělý tip na dušené hovězí na červeném víně s brusinkami.

1) Mouku osolte a opepřete, nasypejte ji do plastového sáčku, přidejte maso a protřepte, aby se maso obalilo.

2) Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo kůrku.

3) Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli.

4) Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

5) Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl.

6) Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty