×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dušené hovězí na víně s brusinkami

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Tip do kuchyně

 

Podávejte ideálně s bramborovou kaší a sklenkou dobrého červeného vína.

Co budete potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl AQ
1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové AQ, nakrájené na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje AQ
3 cibule AQ, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných
2 balení bramborové kaše AQ

Jak na to?

Chystáte slavnostní hostinu? Pak pro vás máme skvělý tip na dušené hovězí na červeném víně s brusinkami.

1) Mouku osolte a opepřete, nasypejte ji do plastového sáčku, přidejte maso a protřepte, aby se maso obalilo.

2) Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo kůrku.

3) Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli.

4) Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

5) Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl.

6) Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dušené hovězí na víně s brusinkami

Hlavní chod Náročné Česká Dušení Magazín 2/2010
Průměrné hodnocení 3 (27)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ideálně s bramborovou kaší a sklenkou dobrého červeného vína.

Co budete potřebovat

2 lžíce hladké mouky
pepř a sůl AQ
1 kg hovězího zadního – falešné svíčkové AQ, nakrájené na tlustší plátky
2 lžíce olivového oleje AQ
3 cibule AQ, nakrájené na plátky
250 ml červeného vína
300–350 ml vývaru
3 lžíce brusinek, konzervovaných
2 balení bramborové kaše AQ

Jak na to?

Chystáte slavnostní hostinu? Pak pro vás máme skvělý tip na dušené hovězí na červeném víně s brusinkami.

1) Mouku osolte a opepřete, nasypejte ji do plastového sáčku, přidejte maso a protřepte, aby se maso obalilo.

2) Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo kůrku.

3) Maso přendejte na talíř a teď asi 5 minut opékejte cibuli.

4) Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.

5) Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl.

6) Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty