×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hovězí krk na víně

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Hovězí krk na víně

Co budete potřebovat

500–700 g hovězího krku AQ
sůl, pepř
2–3 stroužky česneku
150 g slaniny, na kostičky
1 lžíce másla nebo sádla
1 velká cibule
300–400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška z 30 g másla a 30 g hladké mouky
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět. Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou. Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí krk na víně

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (42)

Co budete potřebovat

500–700 g hovězího krku AQ
sůl, pepř
2–3 stroužky česneku
150 g slaniny, na kostičky
1 lžíce másla nebo sádla
1 velká cibule
300–400 ml hovězího vývaru
150 ml červeného vína
2 snítky rozmarýnu
jíška z 30 g másla a 30 g hladké mouky
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět. Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou. Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty