Hovězí krk na víně
Ingredience
500–700 g | hovězího krku AQ |
sůl, pepř | |
2–3 | stroužky česneku |
150 g | slaniny, na kostičky |
1 | lžíce másla nebo sádla |
1 | velká cibule |
300–400 ml | hovězího vývaru |
150 ml | červeného vína |
2 | snítky rozmarýnu |
jíška z 30 g másla a 30 g hladké mouky | |
bramborová kaše k podávání |
Postup přípravy
Hovězí krk svažte potravinářským provázkem do stejnoměrného válečku. Osolte ho, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Slaninu nasucho vyškvařte v hrnci, přidejte máslo nebo sádlo, po chvíli také cibuli a nechte ji zesklovatět. Zvyšte plamen, do hrnce dejte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo a zhnědlo. Zalijte vývarem a vínem, přidejte rozmarýn a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Zhruba po hodině a půl by mělo být maso krásně měkké. Vyjměte ho tedy z vypečené šťávy a tu zahustěte jíškou. Plátky masa podávejte s omáčkou a kaší.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY