×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí krk na černém pivu

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Hovězí krk na černém pivu

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku,
nakrájeného na 5cm kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
2 cibule, nasekané nahrubo
4 stroužky česneku, nasekané
nahrubo
400–500 ml černého piva
120 g rajského protlaku
4 snítky čerstvého tymiánu
3 mrkve, nakrájené na větší
kousky
2 řapíky celeru,
nakrájené na větší kousky
1 lžička krupicového cukru
600 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Kostky masa osolte a opepřete. Slaninu zprudka vypečte v pánvi dozlatova, pak ji přendejte do hlubšího hrnce. Na vypečený tuk ze slaniny vhoďte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Dejte ho do hrnce ke slanině. Snižte plamen a do pánve vsypte cibuli, trochu ji osolte a opékejte 5 minut dozlatova. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Zalijte pivem, přiveďte k varu a vařečkou seškrabujte do piva všechny připečeniny z pánve.
Obsah pánve přelijte do hrnce k masu a slanině, přidejte rajský protlak, tymián, mrkev, řapíkatý celer, cukr a tolik hovězího vývaru, aby bylo maso ponořené.
Promíchejte, přiveďte k varu a nechte na mírném plameni pod pokličkou zvolna bublat 2 hodiny, dokud není maso měkké. Občas promíchejte a odebírejte případnou pěnu. Odklopte a zvyšte plamen. Vařte ještě 15–20 minut do zhoustnutí. Vyndejte snítky tymiánu a podle potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí krk na černém pivu

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (52)

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku,
nakrájeného na 5cm kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
2 cibule, nasekané nahrubo
4 stroužky česneku, nasekané
nahrubo
400–500 ml černého piva
120 g rajského protlaku
4 snítky čerstvého tymiánu
3 mrkve, nakrájené na větší
kousky
2 řapíky celeru,
nakrájené na větší kousky
1 lžička krupicového cukru
600 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Kostky masa osolte a opepřete. Slaninu zprudka vypečte v pánvi dozlatova, pak ji přendejte do hlubšího hrnce. Na vypečený tuk ze slaniny vhoďte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Dejte ho do hrnce ke slanině. Snižte plamen a do pánve vsypte cibuli, trochu ji osolte a opékejte 5 minut dozlatova. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Zalijte pivem, přiveďte k varu a vařečkou seškrabujte do piva všechny připečeniny z pánve.
Obsah pánve přelijte do hrnce k masu a slanině, přidejte rajský protlak, tymián, mrkev, řapíkatý celer, cukr a tolik hovězího vývaru, aby bylo maso ponořené.
Promíchejte, přiveďte k varu a nechte na mírném plameni pod pokličkou zvolna bublat 2 hodiny, dokud není maso měkké. Občas promíchejte a odebírejte případnou pěnu. Odklopte a zvyšte plamen. Vařte ještě 15–20 minut do zhoustnutí. Vyndejte snítky tymiánu a podle potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty