×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí krk na černém pivu
nad 60 minut , Snadné ,

Hovězí krk na černém pivu

Co budu potřebovat

1,2 kg hovězího krku,
nakrájeného na 5cm kostky
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
2 cibule, nasekané nahrubo
4 stroužky česneku, nasekané
nahrubo
400–500 ml černého piva
120 g rajského protlaku
4 snítky čerstvého tymiánu
3 mrkve, nakrájené na větší
kousky
2 řapíky celeru,
nakrájené na větší kousky
1 lžička krupicového cukru
600 ml hovězího vývaru

Jak na to?

Kostky masa osolte a opepřete. Slaninu zprudka vypečte v pánvi dozlatova, pak ji přendejte do hlubšího hrnce. Na vypečený tuk ze slaniny vhoďte maso a opečte ho ze všech stran, aby se zatáhlo. Dejte ho do hrnce ke slanině. Snižte plamen a do pánve vsypte cibuli, trochu ji osolte a opékejte 5 minut dozlatova. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Zalijte pivem, přiveďte k varu a vařečkou seškrabujte do piva všechny připečeniny z pánve.
Obsah pánve přelijte do hrnce k masu a slanině, přidejte rajský protlak, tymián, mrkev, řapíkatý celer, cukr a tolik hovězího vývaru, aby bylo maso ponořené.
Promíchejte, přiveďte k varu a nechte na mírném plameni pod pokličkou zvolna bublat 2 hodiny, dokud není maso měkké. Občas promíchejte a odebírejte případnou pěnu. Odklopte a zvyšte plamen. Vařte ještě 15–20 minut do zhoustnutí. Vyndejte snítky tymiánu a podle potřeby dosolte a dopepřete. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut