
Hovězí kližka s voňavým kořením
Postup přípravy
Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple. Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.