×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kližka s voňavým kořením

Další recepty a články

Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí...
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Hovězí kližka s voňavým kořením

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí kližky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 cibule
100 g čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
slunečnicový olej
3 hvězdičky badyánu
2 svitky skořice
750 ml hovězího vývaru
100 ml sojové omáčky
100 ml vinného octa
2 lžíce medu
1,5 kg batátů
100 g másla
sůl a pepř
čerstvý koriandr

Jak na to?

Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple. Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kližka s voňavým kořením

Hlavní chod Snadné Maso Přední hovězí podle Zdeňka Pohlreicha , Batátové večeře Magazín 2/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí kližky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 cibule
100 g čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
slunečnicový olej
3 hvězdičky badyánu
2 svitky skořice
750 ml hovězího vývaru
100 ml sojové omáčky
100 ml vinného octa
2 lžíce medu
1,5 kg batátů
100 g másla
sůl a pepř
čerstvý koriandr

Jak na to?

Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple. Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Polévka z batátů s opečenou...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Mrkvovo-batátová polévka s...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra
Marinovaná hovězí žebra

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat