Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hovězí kližka s voňavým kořením

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Hovězí kližka s voňavým kořením

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí kližky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 cibule
100 g čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
slunečnicový olej
3 hvězdičky badyánu
2 svitky skořice
750 ml hovězího vývaru
100 ml sojové omáčky
100 ml vinného octa
2 lžíce medu
1,5 kg batátů
100 g másla
sůl a pepř
čerstvý koriandr

Jak na to?

Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple. Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí kližka s voňavým kořením

Hlavní chod Snadné Maso Přední hovězí podle Zdeňka Pohlreicha , Batátové večeře , Chilli paprička Magazín 2/2017 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (31)

Co budete potřebovat

1,5 kg hovězí kližky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 cibule
100 g čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
slunečnicový olej
3 hvězdičky badyánu
2 svitky skořice
750 ml hovězího vývaru
100 ml sojové omáčky
100 ml vinného octa
2 lžíce medu
1,5 kg batátů
100 g másla
sůl a pepř
čerstvý koriandr

Jak na to?

Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple. Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty