×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hovězí kližka s voňavým kořením
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Maso ,

Hovězí kližka s voňavým kořením

Co budu potřebovat

1,5 kg hovězí kližky
2 mrkve
2 řapíky celeru
2 cibule
100 g čerstvého zázvoru
1 chilli paprička
slunečnicový olej
3 hvězdičky badyánu
2 svitky skořice
750 ml hovězího vývaru
100 ml sojové omáčky
100 ml vinného octa
2 lžíce medu
1,5 kg batátů
100 g másla
sůl a pepř
čerstvý koriandr

Jak na to?

Maso nakrájejte na větší kostky, o hraně asi 5 cm. Zeleninu, zázvor a chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjměte a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce opečte, maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sójovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte, plamen stáhněte na minimum a nechte pomalu táhnout 3–3,5 hodiny.
Batáty oloupejte, uvařte doměkka, důkladně slijte, rozšťouchejte, přidejte pokrájené máslo, dochuťte solí a pepřem a rozmixujte na hladké pyré.
Hotové maso by mělo být měkké a mělo by mít tendenci se rozpadat. Opatrně ho vyjměte z hrnce a uchovejte v teple. Omáčku v odkrytém hrnci zredukujte na hustší konzistenci a poté ji přeceďte. Batátové pyré nandejte na talíře, uprostřed vytvořte důlek, do něj naaranžujte porci masa a nalijte omáčku. Porce můžete ještě ozdobit čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z batátů s opečenou cizrnou

    Polévka 60 minut
  • Mrkvovo-batátová polévka s pomerančem a koriandrem

    Polévka 30 minut
  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut