
Hovězí guláš na pivě
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
1,5 kg | hovězího zadního, mladý býk |
1 | cibule |
2–3 | stroužky česneku |
1 | lžíce rajského protlaku |
2 | lžičky worcesterské omáčky |
1 | lžíce tmavého cukru |
500 ml | hovězího vývaru |
430 ml | černého piva |
300 g | malých hříbků nebo tmavých žampionů |
2 | lžíce hladké mouky |
sůl | |
pepř | |
hladkolistá petrželka | |
chléb |
Postup přípravy
Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.
Pomohl vám recept?
33hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod