×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí guláš na pivě

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Hovězí guláš na pivě

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1,5 kg hovězího zadního, mladý býk
1 cibule
2–3 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžíce tmavého cukru
500 ml hovězího vývaru
430 ml černého piva
300 g malých hříbků nebo tmavých žampionů
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
chléb

Jak na to?

Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí guláš na pivě

Hlavní chod Náročné Česká Dušení Jak na vývary Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 4 (26)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1,5 kg hovězího zadního, mladý býk
1 cibule
2–3 stroužky česneku
1 lžíce rajského protlaku
2 lžičky worcesterské omáčky
1 lžíce tmavého cukru
500 ml hovězího vývaru
430 ml černého piva
300 g malých hříbků nebo tmavých žampionů
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
chléb

Jak na to?

Olej rozpalte v silnostěnném hrnci na maximum. Přidejte maso nakrájené na kostky a zhruba 4 minuty ho zprudka opékejte, aby se zatáhlo a zhnědlo. Pak maso vyjměte z hrnce a naopak do něj vsypte cibuli a česnek a nechte 3 minuty měknout. Do hrnce přidejte protlak a worcesterskou omáčku a minutu opékejte. Do hrnce vraťte maso, přidejte cukr, vývar i pivo a přiklopené nechte hodinu probublávat. Poté odklopte, přidejte houby a vařte ještě další půlhodinu. Poté maso i houby vyndejte děrovanou naběračkou a do výpeku vmíchejte hladkou mouku a povařte do zhoustnutí. Nakonec do hrnce vraťte maso i houby, podle chuti dosolte a dopepřete a podávejte posypané petrželkou a s chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Bramborový guláš s mletým...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš
Hovězí guláš

Inspirujte se podobnými recepty