Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí burger Americano s kovbojským kaviárem

Hovězí burger Americano s kovbojským kaviárem

Americkou klasiku si musíte dát alespoň jednou za léto. Nesmí chybět opečená slanina, roztavený sýr a zeleninová salsa se zábavným názvem kovbojský kaviár. Tu kromě burgeru využijete klidně jako dip nebo přílohu.

Ingredience

Kovbojský kaviár
2 větší rajčata
2 lžíce kukuřice
2 lžíce vařených tmavých fazolí
1/2 červené cibule
1 menší stroužek česneku
1/2 lžičky římského kmínu
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
šťáva z poloviny limety
1 avokádo
burger
8 hovězích burgerů Americano
olej
4 housky
4 plátky čedaru nebo jiného sýra
4 plátky slaniny
hrst nakrájeného ledového salátu

Postup přípravy

Rajčata rozkrojte, odstraňte semínka a nakrájejte. Přidejte kukuřici, fazole, nakrájenou červenou cibuli, nasekaný česnek, římský kmín, koriandr, limetkovou šťávu a promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte také nakrájené avokádo.
Burgery potřete trochou oleje a pečte na grilu šest až osm minut z ka ždé strany. Před dopečením dejte na každý burger plátek sýra a nechte zapéct. Opečte také slaninu a rozkrojenou housku na řezu.
Na spodní část housky dejte jeden opečený burger, poté vrstvu kovbojského kaviáru, slaninu a další burger. Navršte nakrájený ledový salát a přiklopte vrchní částí housky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty