
Hovězí burger Americano s kovbojským kaviárem
Americkou klasiku si musíte dát alespoň jednou za léto. Nesmí chybět opečená slanina, roztavený sýr a zeleninová salsa se zábavným názvem kovbojský kaviár. Tu kromě burgeru využijete klidně jako dip nebo přílohu.
Ingredience
Kovbojský kaviár | |
2 | větší rajčata |
2 | lžíce kukuřice |
2 | lžíce vařených tmavých fazolí |
1/2 | červené cibule |
1 | menší stroužek česneku |
1/2 | lžičky římského kmínu |
2 | lžíce nasekaného čerstvého koriandru |
šťáva z poloviny limety | |
1 | avokádo |
burger | |
8 | hovězích burgerů Americano |
olej | |
4 | housky |
4 | plátky čedaru nebo jiného sýra |
4 | plátky slaniny |
hrst nakrájeného ledového salátu |
Postup přípravy
Rajčata rozkrojte, odstraňte semínka a nakrájejte. Přidejte kukuřici, fazole, nakrájenou červenou cibuli, nasekaný česnek, římský kmín, koriandr, limetkovou šťávu a promíchejte. Nakonec zlehka vmíchejte také nakrájené avokádo.
Burgery potřete trochou oleje a pečte na grilu šest až osm minut z ka ždé strany. Před dopečením dejte na každý burger plátek sýra a nechte zapéct. Opečte také slaninu a rozkrojenou housku na řezu.
Na spodní část housky dejte jeden opečený burger, poté vrstvu kovbojského kaviáru, slaninu a další burger. Navršte nakrájený ledový salát a přiklopte vrchní částí housky.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod