×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbovo-bramborové kari

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách,...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s...
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...

Houbovo-bramborové kari

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná nahrubo
1 velká brambora AQ, nakrájená na kousky o velikosti sousta
1 lilek, nakrájený na kousky o velikosti sousta
250 g hlívy ústřičné AQ, nakrájené na kousky o velikosti sousta
2 lžíce kari pasty
150 ml zeleninového bujonu ABio
1x 400ml plechovka kokosového mléka AQ
sůl, koriandr AQ

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a bramboru, přiklopte a na malém plameni duste pět minut, dokud brambora nezačne měknout. Přidejte lilek, hlívu a pár minut povařte. Promíchejte a přidejte kari pastu, vlijte zeleninový vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat, aby vše změklo. Osolte podle chuti a servírujte zasypané čerstvým koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbovo-bramborové kari

Snadné Česká Vegetariánské Žampiony a hlíva Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná nahrubo
1 velká brambora AQ, nakrájená na kousky o velikosti sousta
1 lilek, nakrájený na kousky o velikosti sousta
250 g hlívy ústřičné AQ, nakrájené na kousky o velikosti sousta
2 lžíce kari pasty
150 ml zeleninového bujonu ABio
1x 400ml plechovka kokosového mléka AQ
sůl, koriandr AQ

Jak na to?

Olej rozpalte ve velkém hrnci. Přidejte cibuli a bramboru, přiklopte a na malém plameni duste pět minut, dokud brambora nezačne měknout. Přidejte lilek, hlívu a pár minut povařte. Promíchejte a přidejte kari pastu, vlijte zeleninový vývar a kokosové mléko. Přiveďte k varu a nechte 15 minut probublávat, aby vše změklo. Osolte podle chuti a servírujte zasypané čerstvým koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Kuře na šalotkách, žampionech...
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Špagety s houbami
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...
Vepřové kotlety s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty