×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Houbové rizoto
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká ,

Houbové rizoto

Co budu potřebovat

10 g sušených hříbků
3 lžíce olivového oleje
20 g másla
1 pórek
2 stroužky česneku
350 g rýže
1 litr hovězího vývaru
125 ml červeného vína
550 g čerstvých hub
sůl
pepř
parmazán
petrželka

Jak na to?

Sušené hříbky namočte na 15 minut do 380 ml vroucí vody. Pak je sceďte (vodu uschovejte). Na oleji a másle osmahněte pórek a česnek, vsypte rýži a 5 minut ji opékejte. Vodu z hub, vývar a víno dohromady zahřejte a směs přilévejte k rýži a nechte ji změknout. Podle chuti osolte. Na dalším oleji opečte pokrájené čerstvé houby a jimi, parmazánem a petrželkou ozdobte rizoto.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rýžový pudink s mangem

    Dezert 30 minut
  • Nepečený rýžový nákyp

    Snídaně 30 minut
  • Paella s chorizem

    Hlavní chod 30 minut