×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbové rizoto na víně

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Houbové rizoto na víně

Co budete potřebovat

10 g sušených hříbků
3 lžíce olivového oleje
20 g másla
1 pórek
2 stroužky česneku
350 g rýže
1 litr hovězího vývaru
125 ml červeného vína
550 g čerstvých hub
sůl
pepř
parmazán
petrželka

Jak na to?

Sušené hříbky namočte na 15 minut do 380 ml vroucí vody. Pak je sceďte (vodu uschovejte). Na oleji a másle osmahněte pórek a česnek, vsypte rýži a 5 minut ji opékejte. Vodu z hub, vývar a víno dohromady zahřejte a směs přilévejte k rýži a nechte ji změknout. Podle chuti osolte. Na dalším oleji opečte pokrájené čerstvé houby a jimi, parmazánem a petrželkou ozdobte rizoto.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové rizoto na víně

Hlavní chod Velmi snadné Česká Rýže , Petržel kadeřavá Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

10 g sušených hříbků
3 lžíce olivového oleje
20 g másla
1 pórek
2 stroužky česneku
350 g rýže
1 litr hovězího vývaru
125 ml červeného vína
550 g čerstvých hub
sůl
pepř
parmazán
petrželka

Jak na to?

Sušené hříbky namočte na 15 minut do 380 ml vroucí vody. Pak je sceďte (vodu uschovejte). Na oleji a másle osmahněte pórek a česnek, vsypte rýži a 5 minut ji opékejte. Vodu z hub, vývar a víno dohromady zahřejte a směs přilévejte k rýži a nechte ji změknout. Podle chuti osolte. Na dalším oleji opečte pokrájené čerstvé houby a jimi, parmazánem a petrželkou ozdobte rizoto.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.