×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbové pápeří

Další recepty a články

Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným...
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem...
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým...
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek...
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Houbové pápeří

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové pápeří

Snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Bliny s uzeným lososem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Buchty s mákem upečeme hákem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Burger s modrým sýrem
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse
Citronový vánek mražený mousse

Inspirujte se podobnými recepty