×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Houbové pápeří

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové...
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Houbové pápeří

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové pápeří

Snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Anýzovoskořicové kroketky
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Banánové lívance s ovesnými...
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Batátové brownie plné energie
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí
Boršč na zahřátí

Inspirujte se podobnými recepty