Od 25. 2. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2,
nanorouškou nebo dvěmi chirurgickými rouškami.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Houbové pápeří

Další recepty a články

Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s...
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky...
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...

Houbové pápeří

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové pápeří

Snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijská polévka s hlívou a...
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Asijský salát s kuřecím masem
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Brokolicové placičky s dipem...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...
Bylinková čočka s růžičkovou...

Inspirujte se podobnými recepty