Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Houbové pápeří

Další recepty a články

Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...

Houbové pápeří

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbové pápeří

Snadné Magazín 7-8/2015
(0)

Co budete potřebovat

2 vejce, žloutky a bílky
zvlášť
2 lžíce mléka
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce másla
100 g různých čerstvých
hub, na kousky
sůl a mletý pepř
tuk na opékání

Jak na to?

Ze žloutků, mléka a polohrubé mouky zadělám husté těstíčko jako na kapání a nechám ho odpočinout. Máslo rozpustím v pánvi a usmažím na něm houby téměř dosucha. Osolím a opepřím je. Vychladlé houby zapracuju do žloutkového těstíčka, ušlehám sníh z bílků a postupně a jemně ho vmíchám do houbového těsta. V pánvi rozpálím olej. Z těsta vykrajuju lžící úhledné noky a opékám je dozlatova. Chutnají samotné nebo k salátu. Recept jsem našla v kurzu vaření v Pošumaví z roku 1927.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio celozrnná bábovka s jablky...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cizrna v paprikovorajčatov...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio cuketová polévka s...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...
Bio hovězí kousky s kapustovým...

Inspirujte se podobnými recepty