×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Co budete potřebovat

Na knedlíky
320 g bílého pečiva, den starého
2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 ml másla, rozpuštěného vlažného
150 ml plnotučného mléka, vlažného
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky
Na omáčku
2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule, nakrájená najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule, nadrobno
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout. V misce prošlehám žloutky a vmíchám máslo a mléko. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet. Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.

Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku. Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky. V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé. Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou. Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

Na knedlíky
320 g bílého pečiva, den starého
2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 ml másla, rozpuštěného vlažného
150 ml plnotučného mléka, vlažného
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky
Na omáčku
2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule, nakrájená najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule, nadrobno
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany

Jak na to?

Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout. V misce prošlehám žloutky a vmíchám máslo a mléko. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet. Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.

Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku. Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky. V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé. Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou. Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty