Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout. V misce prošlehám žloutky a vmíchám máslo a mléko. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet. Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.
Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku. Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky. V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé. Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou. Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout. V misce prošlehám žloutky a vmíchám máslo a mléko. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet. Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.
Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku. Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky. V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé. Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou. Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio