Houbová omáčka s pečeným karlovarským knedlíkem

Snadné Magazín 7-8/2015
Snadné Magazín 7-8/2015

Ingredience

Na knedlíky
320 g bílého pečiva, den starého
2 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 ml másla, rozpuštěného vlažného
150 ml plnotučného mléka, vlažného
sůl
hrst nasekané petrželky
30 g hrubé mouky
Na omáčku
2 hrsti sušených nebo 5 hrstí čerstvých hub
30 g másla
1 menší cibule, nakrájená najemno
hrst nasekané petrželky
1 lžička kmínu
50 g másla
1 střední cibule, nadrobno
50 g hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

Začnu knedlíky. Pečivo nakrájím na kostičky a nechám oschnout. V misce prošlehám žloutky a vmíchám máslo a mléko. Vaječnou směs osolím a vliju na nakrájené kostičky pečiva. Lehce promíchám a nechám chvíli odležet. Pak přidám petrželku, jemně zapracuju a posypu moukou. Z bílků vyšlehám sníh, který do směsi opatrně vmíchám, pak nechám odpočinout. Potom vytvaruju dvě šišky.

Předehřeju troubu na 200 °C. Knedlíky uhladím, položím na plech a podliju trochou vody. Peču 15–20 minut, až budou mít zlatavou kůrku. Mezitím se pustím do omáčky. Sušené houby zaliju vařící vodou a dám stranou. Čerstvé houby nakrájím na plátky. V kastrolu rozpustím 30 g másla, přidám cibuli a nechám zesklovatět. Přidám petrželku a houby – vymačkané sušené nebo čerstvé. Přisypu kmín a za stálého míchání dusím, dokud houby nezměknou. Připravím si jíšku: na 50 g rozpuštěného másla nechám zesklovatět cibuli, přidám mouku, vymíchám světlou jíšku a za stálého šlehání přidávám 1 litr horké vody, až je omáčka hladká a hustá. Přidám do ní houbovou směs, sůl, pepř a obojí smetanu.

Pomohl vám recept?
27hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky