Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Horalkový dort

Horalkový dort

S tímto úžasným dezertem se vám určitě nestane, že by děti smlsly sladký krém a těstový korpus zůstal na talíři. Udělali jsme ho totiž z oblíbených sušenek a zaručujeme vám, že se po něm jen zapráší.

Ingredience

9 kusů Horalek (450 g)
120 g másla
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
600 g žervé
další Horalky na ozdobení
ovoce na ozdobení

Postup přípravy

Dno dortové formy potáhněte igelitovou fólií na potraviny. Nasaďte obrubu a zavřete, okraje fólie nechte koukat ven.
Horalky nalámejte do mixéru a rozsekejte na drobky. Přilijte rozpuštěné máslo, promíchejte a naneste na dno formy. Uhlaďte a nechte v lednici zatuhnout.
Na krém ušlehejte šlehačku s vanilkovým cukrem. V jiné míse ušlehejte žervé a poté do něj vmíchejte šlehačku. Na zatuhlý korpus naneste trochu krému a posypte nalámanými Horalkami. Opět dejte trochu krému a postup opakujte. Dejte do lednice aspoň na dvě hodiny, aby se krém zpevnil.
Hotový dort ozdobte nalámanými Horalkami a ovocem.

Pomohl vám recept?
152hodnocení3

Další videorecepty